Wpis z mikrobloga

W praktyce to najgorzej zarabiający produkują najwięcej dzieci i często jest to skorelowane nawet z małym metrażem

@mirko_anonim: drugie zdanie i już nieprawda. Obecnie to właśnie najlepiej zarabiający się najskuteczniej rozmnażają. Co do reszty się ogólnie zgadzam - trend na bezdzietność/późne macierzyństwo to kwestia kulturowa, ale dostępne i tańsze mieszkania na pewno chociaż trochę sytuację by podreperowały.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja tam bym podpisal cyrograf na tansze/darmowe mieszkanie pod warunkiem ze zaleje forme

wiec juz masz jedna osobe ( ͡° ͜ʖ ͡°)

tak, mam z kim, jakims turbogolodupcem tez nie jestem (ale daleko mi do bogacza)
  • Odpowiedz
Możesz mieć i mieszkanie 200m2 ale jak nagle powiesz w związku, że jednak dzieci to zły pomysł a jej się włączył instynkt macierzyński to szybko wyjdzie że "uczucie się wypaliło"

@mirko_anonim: To się nazywa moralność sytuacyjna xD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
inspirujący-realista-10: a ile znasz właścicieli dużego domu z dużą działką, czyli faktycznie bogatych - bez dzieci? Patrząc po okolicy we wszystkich takich domach dzieci są, niektórzy nawet mają prywatny plac zabaw.

W statystykach trzeba rozdzielać bogatych od średnich, niektóre wrzucane od pewnej kwoty liczą łącznie, przez co nie widać bogatych.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
kreatywny-marszand-7: Piszesz tak jakby "najbiedniejsi" planowali te dzieci a nie mieli je przez przypadek bo albo seba musi regularnie spuścić z fujary albo karyna co chwilę ma nową wielką miłość której musi dać dowód swojemu wybrankowi.

Zależy jaką chcesz mieć populację - dla kogoś z dodatnim iq metraż mieszkania i przejmowanie się kosztami wychowania czy życia ogólnie będzie miało wpływ na decyzje reprodukcyjne.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
mężny-analityk-26: @kreatywny-marszand-7: dokładnie, i to, że bogaci jednak dzieci mają - potwierdza, że sytuacja materialna ma znaczenie. Odpowiedzialni biorą pod uwagę jakie są warunki, i przy złych, decyzję mogą odwlekać, nie wszyscy będą bogaci - ale pewien standard muszą zapewniać. Oczywiście są też nieodpowiedzialni, którzy traktują dzieci jako zachciankę lub zrobią przez przypadek, ale nie powinni uchodzić za wzór.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował:
  • Odpowiedz
a ile znasz właścicieli dużego domu z dużą działką, czyli faktycznie bogatych - bez dzieci?

@mirko_anonim: Jak ktoś nie chce mieć dzieci z powodu stylu życia, to na 99% nie będzie też chciał mieć domu z działką. Wybierze mieszkanie w dobrej lokalizacji.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim znam sporo takich osób. Niestety obecnie 25-30 latkowie albo mieszkają na wynajmie albo mają kredyt na małe mieszkanie. Sama zdecydowałabym się na jeszcze jedno dziecko, gdybym miała większy dom
  • Odpowiedz