Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć,

pytanko do ludzi, którzy mają doświadczenie w relacjach międzyludzkich i do psychologów. Koleżanka z pracy, zmasakrowana emocjonalnie po długim związku, bardzo zażyłym, rozstanie 3 miesiące przed ślubem z inicjatywy partnera. Od 2 lat w okresie rekonwalescencji. Widocznie objawy narcyzmu ukrytego - uśmiechnięta, ale widocznie zazdrosna i momentami ze zbyt "niewyparzoną gębą" (agresywna), w dodatku materialistka. Da się z nią tylko rozmawiać na temat jej osoby i zawsze rozmowę trzeba inicjować. Na każde zagadnięcie jest "A ja to i tamto". Nie interesuje się innymi ludźmi, ich samopoczuciem czy co robią albo dobrem grupy zawodowej. Sęk w tym, że stwarza to często niezręczną atmosferę ciszy w pracy, a pracujemy wspólnie nad jednym tematem. Nie wykazuje inicjatywy, nie przedstawia swoich propozycji, a jak gada to na swój temat. Robi jak się karze, a jak nie to nie robi nic, a nawet arogancko zaczyna robić sprawy prywatne. Jak taką osobę poskromić? Ma predyspozycje do wykonywanych obowiązków, ale to wymaga podejścia psychologicznego, którego mi brakuje. Proszę o pomoc ;)

#pracbaza #psychologia #logikarozowychpaskow #redpill

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Narcyzm ciężki temat i szczerze, ciężko będzie poskromić taką osobę. Nawet jeśli to nadal pokłosie tego nieudanego związku, to aby cokolwiek się zmieniło, musiałaby sama być świadoma tego, co jest u niej nie tak.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Chłop błogosławiony, w ostatniej chwili się uratował. A co do samej pracy, to co to ma za znaczenie, że się wami nie interesuje? To jest praca a nie grupa wsparcia, tu się pracuje, a nie liże po fiutach. Ma wykonywać swoje obowiązki, a jak nie to out, tu nie ma filozofii i mówię to jako doktor psychologii.
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim ło kurde.. nie zazdroszczę, bo mam identycznie. Na szczęście nie jako przełożony ale powiedzmy równorzędny pracownik z dłuższym stażem. Mogę mieć wiec w dupie wszystkie foszki. Wszystkie objawy j.w. w punkt. Skrajny egocentryzm, nie wychodzi poza czubek własnego nosa, nie wyjdzie z inicjatywą nawet na milimetr. "Ja nie będę.. to nie mój temat.. niech ktoś ogarnie.. trzeba to załatwić.." wszystko to wyłazi przy bliższym poznaniu. Część współpracowników i ci dalsi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To zmasakrowanie emocjonalne to moim zdaniem takie p--------o, z opisu jej charakteru widać, że przybrała taktykę ofiary, a tak naprawdę nie wiadomo, jak to w tym związku było. Po tym, co opisałeś, to odnoszę wrażenie, że narzeczony nie s--------ł sprzed ołtarza bez powodu. Przez to nie próbujecie nawet jej krytykować za o----------e się w pracy i brak inicjatywy, bo "zmasakrowana emocjonalnie" i taka biedna ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@mirko_anonim chcesz z nią wchodzić w związek czy pracować?
Skoro przeszkadza Ci praca w ciszy i bez zagadywania o pierdoły to łatwiej będzie Ci zmienić swoje podejście, niż "naprawić" koleżankę.
  • Odpowiedz