Wpis z mikrobloga

Ma ktoś internet w UPC/PLAY i jest graczem? Mówię o HFC czyli internecie po kablu koncentrycznym. Bo zauważyłem, że jakoś od 1,5 miesiąca gry się przycinają, postać teleportuje. Winowajcą okazały się opóźnione pakiety, które potrafią oscylować na poziomie 40% w takim CS2. Oczywiście zgłosiłem to do nich i dostałem odpowiedź, że z ich strony jest wszystko ok. Później był u mnie technik i stwierdził, że nie tylko ja zgłosiłem problem z opóźnionymi pakietami i PLAY o nim wie. Sami sobie zaprzeczają bo z jednej strony odpowiadają, że u nich wszystko dobrze a z drugiej technik mówi, że jednak nie wszystko jest tak jak być powinno. Uciekam z PLAY bo mam tego dość ale byłem ciekawy czy u was problem też występuje.

Ps: Kolega z miasta obok ma ten sam problem co ja i też jest w UPC/PLAY.

#play #upc #hfc #cs2
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Seba-to-ja: UPC już z nami nie ma. Miało piękny pogrzeb. Zacznij szukać innego dostawcę netu. Serio, serio. Światło od Playa obecnie to się do przeglądania netu nadaje a nie do grania.
  • Odpowiedz
@Seba-to-ja To wina CS a nie neta, wejdź na reddit, codziennie jest kilka postów o tym. Ja mam to samo, od prawie miesiąca nie mogę grać, Ping normalny ale loss na poziomie 30-60%. Valve samo nie wie co z-----o bo najlepsze, że jedni mogą grać normalnie a drudzy nie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Vanderwill: Jak możesz wejdź na stronę https://packetlosstest.com/. Wybierz CS2, serwer niemiecki i zobacz czy Ci pokaże opóźnione pakiety. U mnie od 5 do 15% wychodzi. Grając w Valoranta też są wyraźne skoki opóźnień (wykres RTT od 30ms do 200). W Battlefield też miałem ścinki tak jak w CS2. Nie neguje tego, że Valve nawaliło ale u mnie sprawa jest bardziej złożona.
  • Odpowiedz
@Seba-to-ja: też mam play, stronka w tym momencie nie pokazuje mi packet loss ale często mi się zdarzają momenty z obrzydliwymi lagami, gram w diablo 2 resurrected i bardzo często mi się rozłącza z gierki. Ogółem nie polecam, w poprzednim mieszkaniu miałem UPC i kompletnie nigdy nie było takich problemów (,)
Ogólnie nie jestem zadowolony, jak ma się opcję (ja niestety nie mam) skorzystać z innego
  • Odpowiedz
  • 0
@amny: U mnie nie ma dnia ani minuty bym nie miał opóźnionych pakietów. Teraz pokazało 8% na stronie czyli w grach będę miał lagi. W godzinach szczytu wzrośnie do jakiś 20%. Przechodzę do Netii na światłowód więc mam nadzieję, że w końcu będę miał dobry internet.
  • Odpowiedz
Jest problem od czasu aktualizacji firmware na brandowany Playem. Odczuwam codziennie w godzinach wieczornych problem. Ale jest światełko w tunelu, okazuje się żę wrzucili poprawkę 21.10.2024r. należy przywrócić router do ustawień fabrycznych zgodnie z poniższym:
daniel-ek11 - Jest problem od czasu aktualizacji firmware na brandowany Playem. Odczu...

źródło: 1

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@fearek2137: Czyli masz beznadziejne łączę. Za pewne skoki jittera masz grubo ponad 100 ms co się nie ma prawa zdarzyć przy tak niskim narzucie jaki generuje gra a w UPC/PLAY cały czas tak jest. Co innego jakbyś coś pobierał w tle z pełną prędkością.
  • Odpowiedz
@Seba-to-ja: nie mam żadnego jittera i w csa gralem normalnie na poziomie 9 lvl faceit
opozniony pakiet moze byc z winy serwera i czegokolwiek po drodze, wazne ze nie jest utracony.
jak zmienie serwer z niemiec np na usa czy jakikolwiek inny mam juz wszystkiego 0%
  • Odpowiedz
  • 0
@fearek2137: A ja mam tak na każdym serwerze po 20-60% pakietów opóźnionych co kilka chwil z 13 ms skaczę do 150-200ms. Zresztą nie tylko w CS2 tak mam. Teleporty podczas grania to u mnie norma. To niczym się nie różni od gubienia pakietów bo efekt teleportu jest ten sam. Próbowałem też na innym komputerze i jest to samo. Wychodzi na to, że u Ciebie to od serwera zależy a u
  • Odpowiedz
  • 0
@fearek2137: Mam już Netie i obojętnie jaki serwer wybiorę mam 0% opóźnionych pakietów. Tak powinno być bo te twoje 22% wskazuje na liche łącze. Ja na twoim miejscu bym uciekał z UPC jak masz taką możliwość.
  • Odpowiedz
@play_polska Ja opisze swoją historię, prośba o zmianę routera. Gość przyjmuje zgłoszenie, będzie aneks do umowy, pytam czy napewno tak się da bo podobno nie. Tak da się! W poniedziałek będą technicy z nowym routerem, potem tylko podpisanie aneksu. W poniedziałek telefon od innego konsultanta, że techników nie będzie, tak się nie da, ale jak to mówił że się da, nie da się. Proszę o odsłuchanie rozmowy, ok, przyjmuję zgłoszenie. Do
  • Odpowiedz
  • 0
@Vanderwill, dziękujemy za podzielenie się Twoimi uwagami. Przykro nam z powodu nieporozumienia i rozbieżnych informacji. Zapewniamy, że zależy nam zarówno na świadczeniu wysokiej jakość usług, jak i Obsługi Klienta. Niestety tutaj nie mamy możliwości uwierzytelniania Twoich danych osobowych oraz wglądu do szczegółów Twojej sprawy. Jeśli jednak masz już zarejestrowane zgłoszenia, to zachęcamy do podania ich numerów. Numery te możesz przesłać tutaj lub poprzez wiadomość prywatną. Chętnie sprawdzimy, na jakim etapie
  • Odpowiedz