Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 139
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

z jednej strony masz wyśmiewanie urojeń, a z drugiej próbę zmuszania cię do życia tak jak urojenia karzą ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@podjad3k: a jak Cię Ci katolicy zmuszali do życia jak urojenia karzą, wpadała święta inkwizycja i siłą brała do kościoła?
Czy po prostu byłeś wyśmiewany jako ateista?
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kajtosz jako małe bezbronne dziecko już byłem indoktrynowany w domu i szkole, a więc systemowo. Jeszcze masz jakieś pytania?

>z jednej strony masz wyśmiewanie urojeń, a z drugiej próbę zmuszania cię do życia tak jak urojenia karzą ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@podjad3k: a jak Cię Ci katolicy zmuszali do życia jak urojenia karzą, wpadała święta inkwizycja i siłą brała do kościoła?

Czy po prostu byłeś
  • Odpowiedz
@podjad3k: To wszystko kwestia wiary. Ty wierzysz, że nic nie ma po śmierci, ja wierzę, że jest.
Przyczyny powstania świata nie są udowodnione. Badania trwały i będą trwać. Byli i są naukowcy wierzący i niewierzący. Uważanie się za kogoś lepszego, tylko dlatego, że nie wierzysz jest ignorancją. Uważasz tak, bo ci się tak wydaje, ale nie przeprowadziłeś żadnego badania, żeby mieć pewność. To jest twoja wiara.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Gdy ktoś pyta, to zawsze mówię, że jestem ateistą i tak już przez prawie 20 lat. Nigdy z tego powodu nie byłem prześladowany. No ale nie jestem alt-juleczką z krzyżami w uszach ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz