Wpis z mikrobloga

Ja bardzo sobie cenię Xboxa 360 i tamtejszą generację konsol. Gry zaczęły wyglądać pięknie, a poza tym były rozbudowane, ale nie zawalone setkami nikomu niepotrzebnych systemów i contentem robionym na siłę. Poza tym standardem stało się przykładanie większej uwagi do warstwy fabularnej, gdzie wcześniej brylował często czysty gameplay. Od początku października mam miesiąc z Xboxem 360, codziennie przechodzę jedną grę i bawię się zacnie. Wiele gier jest na jedno posiedzenie kilkugodzinne, nie ma w dużej części przypadków sztucznego wydłużania rozgrywki i patchy po 40gb, wkładasz płytę i grasz. Imo to ostatnia generacja konsol, która miała duszę.

#gry #konsole #pcmasterrace

Jaka jest Twoja ulubiona generacja konsol?

• IV - SNES, Sega Genesis, Neo-Geo 3.4% (4)
  • V - PSX, Sega Saturn, Nintendo 64 11.0% (13)
  • VI - Dreamcast, PS2, Gamecube, Xbox 22.0% (26)
  • VII - Xbox 360, PS3, Wii 29.7% (35)
  • VIII - Wii U, Xbox One, PS4, Switch 24.6% (29)
  • IX - PS5, Xbox Series 9.3% (11)

Oddanych głosów: 118

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MirasPdk: Xbox 360 E, ten model wyszedł tuż przed premierą Xbox One. Kosztuje kilka stówek i nie ma z nimi problemów, gry są tanie jak barszcz (prócz kolekcji albo białych kruków), a zabawy masa, polecam. Wrzucasz sobie do tego telewizorek LCD albo plazmę 32 cale Full HD i wszystko wygląda obłędnie. Nie polecam grać na dużych ledowych telewizorach z 4K.
  • Odpowiedz
@programista3k: Na PS3 tak samo, ma to powiązanie z raczkującą dystrybucją cyfrową, która premiere miała właśnie przy tej generacji oraz zaczynał dzięki temu raczkować rynek indyków. Ja mam kolekcję kilkuset gier na tego Xboxa i sobie właśnie kończę gry, które powinienem dawno temu przejść... Część z nich to mocne perełki.
  • Odpowiedz
@przemytni-azbestu No, 7 generacja była mega. Wymieniało się telewizory, gry online na konsolach stały się powszechne i po podczas pierwszych transmisji online e3, prowadziło się wojenki na forach. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@przemytni-azbestu: Nintendo Switch to przecież 9. generacja konsol. Wii U była 8. generacją od Nintendo.

Jesli o mnie chodzi to zacząłem od gier NES na Pegasusie i mam duży sentyment do tej konsoli.
Najlepsza generacja wg mnie to 6., miałem PS2 (oprócz PC) i gierki mnie wtedy cieszyły.
Wg mnie od 7. generacji gry zaczęły kłaść zbyt duży nacisk na fabułę, a zbyt mały na gameplay.

Od wtedy grałem już
  • Odpowiedz
@damienbudzik: Switch i Wii U wyszły podczas 8 generacji. Wii U na początku, Switch w połowie.

Ja właśnie uważam, że najlepszy balans pomiędzy gameplayem, fabułą, ilością contentu, brakiem progresywnego shitu/seksistowskich tematów był właśnie na 7 generacji. 8 generacja to już lot w dół... Chociaż wiadomo, też szanuję poprzednie generacje.
przemytni-azbestu - @damienbudzik: Switch i Wii U wyszły podczas 8 generacji. Wii U n...

źródło: nin

Pobierz
  • Odpowiedz