Wpis z mikrobloga

@prezi3 dwa pierwsze zdjęcia to borowik ceglastopory, ale ten drugi raczej nie, bo nie ma czerwonej gąbki. Bardziej mi to wygląda na borowika usiatkowanego, który też jest jadalny. Może jeszcze jakiś spec się wypowie?
  • Odpowiedz
@okusuri: oburzony może nie, ale nie lubię wprowadzania śmietnika w jedne z niewielu merytorycznych tagów, a co gorsza dezinformacji. Jest masa tagów na których można pisać głupoty, nie r------------y tych kilku pojedynczych które mają jeszcze jakąś wartość.
  • Odpowiedz
@Licho87: szczerze mówiąc nigdy go tyle nie obgotowywałem, ale nie wrzucam go do octu bo tam jest bardzo krótka obróbka termiczna, najczęściej po prostu go suszę bo wiem, że potem trafi na sos czy do zupy i będzie dłużej poddawany obróbce termicznej.
Druga rzecz, że u mnie jest ich bardzo niewiele i na 10 pojemników 1L każdy z suszkami które mam z tego roku to są tam że 3 czy
  • Odpowiedz