Wpis z mikrobloga

#iphone #telefony #android Kurcze zamówiłem sobie #googlepixel 9 pro xl w Playu na raty, nie wiem czy dobrze zrobie, jeszcze umowy nie podpisałem.
Przejście z iPhone 12. Mój pierwszy iPhone w życiu. Pierwsze wrażenie było to ze appki niektóre są inne niż na andku i ogólnie jest mało aplikaji. Fajny stabilny sytem ale są pewne ograniczenia. Tutaj tez jest mały ekran 6 cali dla mnie za mało. Polubiłem trochę iOS szkoda się rozstawać ale pewnie jeszcze przy następnym telefonie do niego wrócę.
Nie wiem jaka kamer będzie mial ten pixel mam nadzieje ze ok. Ip robią dobre zdjęcia mimo ze 12px. Te chińczyki maja w specyfikacji 50px, 120px, wszystko cyferki a potem się okazuje ze to tylko liczby.

android czy iOS

• and 64.3% (36)
  • iOS 35.7% (20)

Oddanych głosów: 56

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak nie uzywales calego ekosystemu appla, czyli macbooki, tablety i inne bzdety tylko sam telefon, to stawiam ze zostaniesz z pixelem.
Generalnie ten pixel ma jeden z najlepszych aparatow, wiec o jakosc zdjec nie masz sie co martwic, beda topowe.
Jedynie gdzie iphone jest lepszy to jakosc video (mowie o flagowcach, nie o twoim starym).
  • Odpowiedz
@PytanieZaPytaniem: źle zrobisz jak weźmiesz od operatora, weź na raty ale w zwykłym elektromarkecie typu media expert: wyjdzie cię najprawdopodobniej taniej, brak ryzyka blokady ratalnej, brak sim locka, brak syfu operatora w systemie. Dodatkowo telefony z wolnego rynku są warte więcej na rynku wtórnym.
  • Odpowiedz
@PanNieznanypl: A jaki model ci się podoba. Kiedyś myślałem o galaxy ale teraz juz nie bo obecnie mam a34 służy mi do nawigacji i android mi się nie podoba. Samsung ciagle pluje o akceptacje jakichś regulaminów, reklamy, Wymusza aktualizacje appek w swoim sklepie a nie w sklepie play.
  • Odpowiedz
@PytanieZaPytaniem: nie wiem jak to wygląda wygląda w przypadku ios. Jeśli po hard resecie i podłączeniu do internetu pojawiają się aplikacje operatora lub jest sim lock to może nie powoduje problemu przy sprzedaży ale na pewno obniża wartość telefonu.
  • Odpowiedz