Wpis z mikrobloga

@damch

Po pierwsze, nie wiem co jest idiotycznego w mojej serii pytań i dlaczego jest to bezmyślne. Zero punktów odniesienia się - co ma sugestia w formie pytającej do tego co zawarłem w swoim poście xD naumniejszałeś, naszczekałeś a zero konkretów.

Po drugie, co do mojej wypowiedzi - nie wiem czemu mam tutaj udowadniać cokolwiek? Ktoś wyżej dosadnie chciał pokazać, że są to kiepskie warunki do życia - dlatego mówię, że
  • Odpowiedz
@bzam: mądry komentarz, jednak po tym co mi znajomy opowiada co siedzi już 8 lat w DE, to głównie w agencjach masz osoby co mają w dupie język, żyją od 1 do 1 bo wszystko wydają na chlanie i ćpanie. Takich osób jest multum. Może dlatego że on się wśród takich obraca to nie ma innego poglądu, ale mi przynajmniej od tylu lat taki obraz pokazuje
  • Odpowiedz
@bzam: Oczywiście że pracownikom fabryk, magazynów, robotnikom budowlanym, sprzątaczkom itp. dużo łatwiej żyje się w Niemczech niż w Pl. Jak mieszkają we dwójkę to już w ogóle mogą żyć na jakimś poziomie, bujać się normalnym autem i na wakacje jeździć. Gdzie u nas wegetowali od 1 do 1. Większość takich znajomych twierdzi że dopiero tam odetchnęli i zaczęli żyć a na pytanie o powrót dostają drgawek. I mówię o prostych
  • Odpowiedz