Aktywne Wpisy
Dopiero dziś udało się spotkać u notariusza ( ͡° ͜ʖ ͡°) czyli kontynuacja wpisu jak wystrychnąć na dudka pośrednika nieruchomości
W skrócie:
- znaleźliśmy ogłoszenie fajnego mieszkania na necie, umawiamy się na spotkanie
- na oglądaniu mieszkania są właściciele i pośrednik (który nie przedstawia się i nic nie robi)
- spoko, pasuje, dwa dni później z właścicielami (i pośrednikiem stojącym
W skrócie:
- znaleźliśmy ogłoszenie fajnego mieszkania na necie, umawiamy się na spotkanie
- na oglądaniu mieszkania są właściciele i pośrednik (który nie przedstawia się i nic nie robi)
- spoko, pasuje, dwa dni później z właścicielami (i pośrednikiem stojącym
źródło: W-czym-moz%CC%87e-pomo%CC%81c-Ci-notariusz-urban.one-min-scaled-2360x1036_c
Pobierz
p3sman +93
źródło: 1000009617
Pobierz

źródło: Bez nazwy-1
Pobierzźródło: image
PobierzJak mam firmę która produkuje okna i robię loterię żeby rozpromowac moja działalność to nagroda jest kosztem marketingowym, na promocję firmy więc odliczam VAT.
https://www.ifirma.pl/blog/akcja-marketingowa-a-prezenty-i-nagrody-na-gruncie-vat/
Komentarz usunięty przez autora
Czyli standard jeśli przy zakupie/wytworzenia odliczono VAT to przy przekazywaniu nagrody trzeba go doliczyć. Ale jeśli czynność nie na związku z działalnością i nie odliczyłem VAT to nie muszę doliczać
A jeszcze jedna sprawa bo @Bugs_000_Bugs napisał że nagrody z loterii podarowane da 23% Ja tutaj się nie zgadzam bo jeśli nagroda byłoby kontener chleba to VAT na ten produkt to 5% . W