Aktywne Wpisy
blinkarA +28
Chłopak z tindera po pierwszej randce zaprasza mnie na wspólny wyjazd do Chorwacji na jego koszt.
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem

vieniasn +37
jakie macie swoje małe marzenie

#nieruchomosci #kredythipoteczny
źródło: temp_file1712735555188960587
PobierzAaa dla Pana to a nie dla Polaka xD
źródło: comment_WmozodMXWUg4WlWNeQ9udLW6OoGy0v1W
PobierzWg ich rozumowania, ci co nie dajo to pewno kradno i ośmiorniczki sobie kupujo
mam prawie 3k dopłaty do kredytu na msc. 35k rocznie. A co dało mi KO na ktore glosowalem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ladnie sie czesc wyborcow musi czuc wydymana xD mi to tito. Ja mam juz swoj bezpieczny kredyt i wlasny dom. Ale Ci, ktorzy z roznych wzgledow sie nei zalapali na beke... no coz.
Razem z żoną i dzieckiem jesteśmy beneficjentami BK2%, bez tego programu prawdopodobnie nie kupilibyśmy mieszkania. Obecnie moja rata kredytu wynosi 1/3 tego, co płaciłbym dzisiaj za wynajem.
Owszem zgadzam się, programy te wpływają na ceny diametralnie, osobiście przy bezpiecznym kredycie udało nam się zaklepać mieszkanie w pierwszym rzucie (pod koniec wakacji) jeszcze w miarę przyzwoitej
Bogaci single? masz na mysli kogos kto zarabia 5000pln?
@u8t3io3p: Mężczyzna. Wiek około 30 lat. Singiel, mieszkający w większym mieście z ponadprzeciętnymi dochodami, między 4, a 8 tys. zł netto miesięcznie. Taki jest portret największego beneficjenta BK 2 proc.
Owszem, "bogaci", "ponadprzeciętnymi" to pojęcie względne, powiedzmy więcej niż mediana, który z marca 2024 wynosiła 4794 zł netto, a w ubiegłym roku ok. 4200
@Serghio naprawde uwazasz ze osoba co zarabia 5000pln i wiekszym miescie jest bogata? bo ja bym powiedzial, ze to nawet nie klasa srednia, ale drugi wniosek jest bardziej prawidlowy, najpierw trzeba miec warunki, a potem rodzina, a nie odwrotnie
Osobiście raczej nie uważałbym takiego singla za "bogacza", ale na tle całego społeczeństwa pod względem zarobków, w jakimś "rozkładzie naturalnym" jest przecież powyżej połowy. Przy 6000 zł netto może być na przykład już w 35% najlepiej zarabiających, co oczywiście nie czyni go "bogaczem", ale przy takiej próbce już jest osobą wyróżniającą się, przynajmniej na tle innych singli.
To też jest sprawą jak zdefiniować "bogactwo"? Wydaje
@Serghio: to gdzie Ty mieszkasz, że wynajem jest 3 razy większy niż rata kredytu z bk2?
I będą pisać prawdę.