Aktywne Wpisy

Fekalny_okuratnik +156
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Matka zrobiła awanturę w samolocie i wrzuciła nagranie do sieci. Teraz będzie tłumaczyć się w sądzie.
Wyobraź sobie: wchodzisz do samolotu, zajmujesz miejsce przy oknie – dokładnie to, które wcześniej wybrałeś i za które dopłaciłeś.
Kilka minut później podchodzi do ciebie matka z płaczącym dzieckiem na rękach i żąda, abyś oddał swój fotel maluchowi.
Już masz się zgodzić, bo wychowano cię w duchu uprzejmości i troski o innych. Ale wtedy pojawia się wątpliwość:
Wyobraź sobie: wchodzisz do samolotu, zajmujesz miejsce przy oknie – dokładnie to, które wcześniej wybrałeś i za które dopłaciłeś.
Kilka minut później podchodzi do ciebie matka z płaczącym dzieckiem na rękach i żąda, abyś oddał swój fotel maluchowi.
Już masz się zgodzić, bo wychowano cię w duchu uprzejmości i troski o innych. Ale wtedy pojawia się wątpliwość:
źródło: 559172727_1130067479235021_1551774411615566698_n
Pobierz

Moja przedłużyła umowę na internet światłowodowy z Play dawniej UPC. Nie wzięła nowego routera i zostałem z tym gównem Connect Box, którego nienawidzę całym serduszkiem. Z Play nie idzie się dogadać, nowego routera nie dostanę, nawet aneksu nie można zrobić.
Pytanie jest takie, czy idzie jakoś zrobić tak żeby używać swojego routera? Montaż tego splitera na końcu światłowodu, który będzie miał dane logowania i z niego wpięcie do mojego routera?
Szkoda bawić się w wymienianie. Dokup sobie własny router, podepnij router ISP jako WAN i tam sobie spokojnie konfiguruj co chesz. A sprzęt ISP zostaw jako bramkę i ewentualnie WiFi dla gości (można też po prostu wyłączyć).
Każdy sprzęt da radę jako zwykły przewalacz ruchu, a jak zmienisz dostawcę to nie będziesz się musiał bawić z ich sprzętem tylko podpinasz własny i fajrant.
To tym bardziej zmień konfigurację. Jeśli box będzie miał tylko przewalanie natowanego ruchu to powinien działać znacznie stabilniej.
A jak nadal będą problemy to PingPlotter, zbierasz logi i niech go po prostu wymienią
Z tego co zrozumiałem to sprzęt od ISP już nadaje Ci adresy w sieci? W takim wypadku dodanie routera nie wymaga z ich strony nic. Po prostu wpinasz swój router jako klienta, a swoich klientów do tegoż routera.
Z perspektywy ISP zmiana będzie tylko taka, że zamiast x sprzetów, masz 1 (który ukrywa resztę za NATem).
Most byłby potrzebny jeśli masz jakieś nietypowe konfiguracje sieciowe albo bramka byłaby tylko