Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wszebor:

Myślę, że wypowiedzi generałów i polityków (dość ważnych) o czasie przedwojennym mogą budzić pewne obawy społeczeństwa :) Zwłaszcza obawy ludzi względnie świadomych o stanie polskiego wojska. Rozumiem, że wgniatacze Putina w ziemię nie mają takich zmartwień :)
  • Odpowiedz
  • 2
@Wszebor taka jest prawda, polskie wojsko jest w fazie ogromnej rozbudowy i gdybyśmy teraz mieli walczyć to wiele oddziałów nie ma nawet roweru żeby dojechać na front
  • Odpowiedz
@Wszebor: bo jest. Kupujemy dużo i na papierze wygląda to super, ale wartość bojową jest niska, potrzeba sporo czasu żeby zgrać to w jakiś system, przeszkolić załogi. Ponadto mamy braki po sprzęcie który oddaliśmy Ukrainie. Nie mamy zapasów amunicji nawet. Na razie potęga jesteśmy tylko na papierze i defiladach
  • Odpowiedz
@Wszebor: a to kiedys bylo inaczej? ja wiem ze fajnopolactwo lubi wiescic jakie to polskie wojsko nie jest potezne, ale to absolutnie nieprawda, juz pomijajac fakt ile sprzetu poszlo na ukraine to i bez tego to wygladalo bardzo nedznie, wszelkie ostrzezenia przed 2022 zostaly zmarginalizowane, przeciez nawet temat ogarniania schronow ruszyl dopiero jakkolwiek rok temu, a i to nwm czy nie skonczylho sie tylko na ogloszeniach.
  • Odpowiedz