Aktywne Wpisy

RenkaRenkeMyje +398
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

vieniasn +280
wziąłem zły ryż i ten brązowy się gotuje pół godziny zamiast 15 minut ludzie złoci jednak co biały to biały

#programowanie
Rozwijanie tego wszystkiego staje sie problematyczne.
@fervi: tak, dodajcie jeszcze tego typa co nieironicznie pisze, że nodejs to najlepszy język na świecie i wszystkie projekty powinny być w tym pisane xD
na anglojezycznym forum ktos wprost stwierdzil ze mozna spokojnie zalozyc ze w wiekszosci produktow wielkich firm, chocby w takim aws na przyklad, wiekszosc softu bazuje na zbudowanym wczesniej opensource.
strach co bedzie za kilka lat, bedzie tylko komercha i soft na abonamemt, a do tego jeszcze zaczyna sie budowanie modeli sztucznej inteligencji na wpisach od swoich uzytkownikow,
Najpierw projekt doprowadzany jest (czasem przez siebie samego) do skraju bankructwa, później wprowadza się płątności dla takiego AWSa. Robią to tak z doopy że ludzie w imię buntu idą wspierać fork "valkey", który stworzył sobie AWS i bedzie czerpał korzysći z darmowej roboty ludzi.
Zachaczając o
@jar-mitryn: Ja zauważyłem, że w IT najwyraźniej widać pasożytnictwo pewnej grupy ludzi, którzy zajmują się zarządzaniem.
@fervi: Myślę, że łatwiej by poszło, gdyby ludzie nie byli rozpieszczeni. Wszyscy oczekują produktu o wysokiej funkcjonalności, więc trudno rozpocząć coś nowego. Tym bardziej na prawdę oryginalnego. Wydaje mi się, że przestaliśmy się cieszyć z pracy w maleńkich grupkach, wśród niewielkiej ilości odbiorców. Kto się zainteresuje systemem na który nie ma tysięcy aplikacji? Przeglądarką, na
Ja się bardziej interesowałem grami. Nie znaczy, że znam je wszystkie XD
- Poprawiłem FrAbS (jest na Github) i możesz grać w tę grę na nowym systemie. Dla mnie to fajna rzecz
https://github.com/IntinteDAO/fRaBs
@psiversum: no nie, akurat rust tu nie pasuje. W pewnym sensie rust został zaprojektowany do pisania systemów operacyjnych i nawet od lat istnieje grupa implementacji modułów kernela w rust - niestety ostatnio z niej uciekła dosyć istotna osoba.
Zresztą temat kernela a softu
@Kryspin013: jak najbardziej pasuje. Rust nadal nie nadaje się do pisania systemów. Wersja eksperymentalna kompilatora już jakieś możliwości większe daje, co nie zmienia faktu, że pisanie systemów to dużo więcej niż napisanie prostego kernela co odpali się z GRUBa.
Ja grami się nie interesuje, ale czy nie jest tak, że dzisiaj pisanie gier oznacza tworzenie ich na Steama? Nie jest tak, że gry pisze się dla tych kilkunastu dolarów, które można wyszarpać na kopii zakupionej
@fervi: OpenTTD jest cały czas rozwijany i zmieniany. Gish jest nie ruszany od lat.