✨️ Obserwuj #mirkoanonim Czy ktoś kto pracował w audycie w #big4 dobrze na tym wyszedl? jestem a2 i juz mi sie rzygac chce od tej pracy. Codziennie wieczorem bóle brzucha przed pojsciem spac ze stresu ( ͡°ʖ̯͡°)
@Rad-X: bo to jedna z najwiekszych masowek jakie istnieja polaczone z tym ze (nie wiem skad) istnieje przekonanie o jakiejs ekskluzywnosci tego miejsca
@mirko_anonim: szukaj pracy poza audytem, audyt w big4 to prosta droga do rozwalenia sobie zdrowia psychicznego i fizycznego
jedyna przydatna rzecz z audytu to zrozumienie w praktyce powiązań między składowymi sprawozdania finansowego, ale tę umiejętność można zdobyć w dowolnej innej firmie
innych umiejętności nie przełożysz na inną pracę, audyt uczy tylko wykonywać procedury z konkretną metodologią określonej spółki
kiedyś mogło to być, gdy zespoły były mniejsze i big4 mógł sobie przebierać w najlepszych absolwentach przy wysokim bezrobociu + kiedyś znajomość Excela była czymś wow, ale od tego czasu minęło pewnie z 15-20 lat XD
audyt niby taki profesjonalny i ekskluzywny a o głupich pytaniach audytora i braku kompetencji to mógłbym małą książkę na podstawie swoich doświadczeń zawodowych i znajomych, ja przez to czasem wstydzę się przyznać, że zmarnowałem tam kilka lat
Czy ktoś kto pracował w audycie w #big4 dobrze na tym wyszedl? jestem a2 i juz mi sie rzygac chce od tej pracy. Codziennie wieczorem bóle brzucha przed pojsciem spac ze stresu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#korposwiat
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
@mirko_anonim: patrzac po linkedinie to sporo
jedyna przydatna rzecz z audytu to zrozumienie w praktyce powiązań między składowymi sprawozdania finansowego, ale tę umiejętność można zdobyć w dowolnej innej firmie
innych umiejętności nie przełożysz na inną pracę, audyt uczy tylko wykonywać procedury z konkretną metodologią określonej spółki
@thebigshort: no nie wiem, imo jest lepiej niż w kołchozie