Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Któryś już raz postanowiłem pójść do psychiatry po pomoc z lenistwem i niechęcią do pracy. I jak zwykle pierwsze co to zwolnienie i gadka, że mam wypocząć. Wypocząć po czym? Po tym, że od 20 lat 3/4 swojego życia zawidowego przesiedziałem bez pracy kombinując ze zwolnieniami, wiecznie zmieniając prace i robią miedzy nimi kilkumiesięczne przerwy. A jak już pracowałem to kombinowałem tak aby nie robić nic. Czy może odpocząć po tym, że od miesięcy nie zrobiłem sobie nic do jedzenia czy nawet herbaty, a i wykąpanie się to dla mnie za dużo? No tak. Zmęczony jestem tym i mam wypoczywać. Z leków oczywiście klasycznie Asertin i zapraszam za miesiąc (po przedłużenie zwolnienia).
#psychiatria #depresja #praca #psychologia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: imo zmusza się wszystkich ludzi jednakowo do pracy i zakłada, że każdy się do tego nadaje

niektórzy nie lubią pracować i nic w tym złego, słuchaj przede wszystkim siebie

ja mam odwrotnie, bardzo lubię swoją pracę i nie wyobrażam sobie bez niej życia
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
delikatny-badacz-49: Przepraszam za brak weryfikacji. Tutaj op.

odkrywczy-lider-8: IMO na 99% ADHD

@mirko_anonim: Nikt mi tego nie diagnozował ale czytając objawy to raczej nie. Nie jestem pobudzony tylko przymulony, po lekach tym bardziej. Nie interesuje mnie kompletnie nic, najchętniej to nic bym nie robił. Nawet jak w domu siedzę to nie lubię telewizji, gier, filmów, książek. Niczego. Najlepiej mi się leży. No i przegląda głupoty w sieci ale takie najbardziej
  • Odpowiedz