Wpis z mikrobloga

jakiś haczyk? na co uważać? ceny bardzo przystępne. ja wiem, ze pewnie daleko od centrum itd, ale mimo wszystko - lekko odświeżyć i mieć jako drugie mieszkanie na wakacje. roczne opłaty <500 euro.

https://www.facebook.com/kacper.wandycz/posts/pfbid02V6R2zJqAVwiLeAGfaXatL2wYxgD6gs6FPgRKMnB8jNCWfYrEQyfyuujNH6fC4yUQl

#nieruchomosci #wlochy #podrozowanie #inwestycje #pieniadze #biznes #wynajem
presburger - jakiś haczyk? na co uważać? ceny bardzo przystępne. ja wiem, ze pewnie d...

źródło: kalabria

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@presburger: haczyk ejst właśnie taki że nikt nie chce tam mieszkać bo ciężko o pracę/daleko do sklepu, więc remont jest koszmarem, bo np do sklepu budowlanego masz daleko, nie mówiąc też o jakimś większym markecie spożywczym np. Warto też dopytać o miesięczne opłaty - może to wydrenowało właścicieli. No i tutaj nie ma zdjęć łazienki, to daje do myślenia trochę - może jest jakaś wspólna na korytarzu (niedopuszczalne imo w
  • Odpowiedz
  • 1
@fizzly: następne, i całkiem sporo takich widzę na grupach fb - nieruchomość we włoszech.

haczyk ejst właśnie taki że nikt nie chce tam mieszkać bo ciężko o pracę/daleko do sklepu, więc remont jest koszmarem, bo np do sklepu budowlanego masz daleko, nie mówiąc też o jakimś większym markecie spożywczym np. Warto też dopytać o miesięczne opłaty - może to wydrenowało właścicieli. No i tutaj nie ma zdjęć łazienki, to daje
presburger - @fizzly: następne, i całkiem sporo takich widzę na grupach fb - nierucho...

źródło: kalkabria409m

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@MakiawelicznyAltruista: cena uczciwa, nawet z pewnymi niedogonościami jesli chodzi o standard czy okolicę - ale w sumie ma to swój urok taka prowincja włoska, małe miasteczko, blisko plaża.. najchetniej bym sie tam przeleciał i zobaczył na żywo, bo jak jest klimat, który robi robotę to te minisy schodzą na dalszy plan. a u nas nie dość, że byłoby kilka razy drożej, to jeszcze jakaś dziura, a tu masz pogodę i
  • Odpowiedz
@presburger: jak tam nikt nie mieszka ciagle to zaraz będą karaluchy, szczury, a w okolicy nieciekawe towarzystwo. Sam wynajmowałem na erazmusie tanie mieszkanie w Hiszpanii, a sąsiedzi wywalali śmieci przez okno xDD - karaluchy mieliśmy w mieszkaniu prawie do końca wyjazdu (pozbyliśmy się ich na czysto po 3 miesiącach) bo nikt przed nami nie mieszkał. Szczurów między śmieciami biegało tyle, ze jprdl. Raz mi dzieci w wieku 10lat chciały zakupy
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: To pojedź sobie na południe Włoch a potem do Niemiec i sam ocenisz czy to to samo xD

@presburger Włochy od Rzymu w dół to Etiopia, nic fajnego jeśli chce się tam mieszać na stałe. Kalabria to najgorszy rejon Włoch, brakuje tam młodych ludzi więc kto tam ma mieszkać i ile mają kosztować mieszkania?

Jako drugie mieszkanie może być spoko, pytanie ile czasu w skali roku planujesz spędzać
  • Odpowiedz
@presburger nie ma haczyka. Tak poprostu wygladaja ceny w niektórych rejonach Wloch. Sam szykuje się na 110m2 w Syrakuzach na Sycyli za ok 55k Musisz jednak wziac pod uwagę to że we Włoszech domu nie kupuje się od tak. Musisz mieć sztab ludzi którzy po sprawdzaja wszystkie papiery, ksiegi, legalnosc zabudowy itp.
  • Odpowiedz
@presburger: Pojedź sam i zobacz czy ci pasuje, ludzie na tych blogach piszą nawet, że Palermo czy Neapol są super a tak naprawdę to śmierdzące i brudne miasta które są zwyczajnie okropne i zaniedbane

Ja osobiście też bym olał Kalabrię, co z tego że jest autentyczna jak jest zwyczajnie zaniedbana
  • Odpowiedz