Wpis z mikrobloga

#perfumy #150perfum

Robimy listę perfum, które mimo reformulacji nadal pachną tak jak trzeba lub nawet lepiej i mają takie same parametry wbrew temu co piszą perfumowi neofici.

ja zaczynam:

Yves Saint Laurent Body Kouros
Givenchy Xeryus Rouge
Dior Fahrenheit
Laura Biagiotti Roma Uomo
Hermes Terre d'Hermes
Yves Saint Laurent M7
Joop Homme

Wszystkie je testowałem / miałem w różnych wersjach i każdy z nich pachnie jak trza. Joop co prawda różni się trochę zapachem ale nadal jest nuklearny. Terre, BK, są identyczne.
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 7
@FELIX90: tych rzekomych reformulacji jest masa. Najlepsi są ci co wrzucają na stragany jakieś perfumy, które wyszły z 4 lata temu, z premierowym batchem. Oczywiście cena wyższa i notatka, że to stara lepsza wersja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@dr_love: może jeszcze trochę zniuansuję kryterium: "które mimo niewielkich różnic w zapachu nadal warto kupić" :
Kouros
RL Polo
Loewe Esencia EDT
Giorgio Beverly Hills Giorgio fo
  • Odpowiedz
  • 1
@dyniel: Eau Sauvage Parfum nadal super, ale wole jednak wersję ze starym składem. Imo warto poznać staruszka. Kouros mimo, że pachnie inaczej też warto brać obecn wypusty. Lapidus super. ciągle. Polo niestety nie znam nowej wersji, albo już nie pamiętam, Loewe w ogóle nie znam :(

A Giorgio to nadal w tej cenie kozak, chociaż wczoraj sprzedałem je @RumClapton bo nie bedę miał ich kiedy zużyć
  • Odpowiedz
  • 0
@krzych-ch: sprawdzałem ostatnio próbke z przezroczystej wersji i dla mnie 0 różnic z tym po prawej z mojego zdjęcia. Flaszka po lewej natomiast jest z 96 roku, XR ten pachnie inaczej, imo gorzej, jest bardziej szorstki i ziołowy. Parametry są identyczne. Celowałbym w nowe wersje. Po cichu też liczę, że uda szybko się je wykończyć i odpakować nowszego
dr_love - @krzych-ch: sprawdzałem ostatnio próbke z przezroczystej wersji i dla mnie ...

źródło: c6_759_fb1dd6b6bc017bb64072d44f2c9f4696_1200

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@kuba181797: kurcze, nie znam nowych wersji DHI Niestety. Ostatnio rozmyślam nad odlewką ale nie jestem do końca przekonany.

Miałem kiedyś natomiast 2007 i miażdżył parametrami wersje z 2011 roku, po testowym psiku na nadgarstek projektował jak p----------y!
  • Odpowiedz
  • 0
swoją drogą ciekawi mnie jak sprawa wygląda z takim Amouage? Reflection, Epic? Jubilation mam resztke ultra starej odlewki i nowszą wersje we flakonie na wykończeniu i jedynie może troche mocą się różnią
  • Odpowiedz
@dr_love: Dla mnie to będzie Chanel Allure Homme i Dior Homme Cologne - mimo że mają już trochę lat na karku to wciąż pachną w zasadzie identycznie i mają podobną moc co stare roczniki.
  • Odpowiedz
@dr_love: Hermes to obecnie namiastka tego jakim był na przełomie wieków. Żona nie cierpiała tego zapachu, a teraz od lat zdziwiona jak mówię jej, że mam na sobie jej "ulubiony zapach" :)
  • Odpowiedz
@dr_love: czyli nie takie same, odbiór wiadomo kwestia gustu, oryginalny XR to najbardziej komplementowany zapach jaki miałem w życiu, bardziej nawet niż Rush, ten nowy wydaje mi się właśnie troche ugrzeczniony, tamten też miał u mnie sporo lepsze parametry (choć to uważam za sprawe drugorzędną), natomiast zgadzam się że między czerwonym okrągłym i tym najnowszym wyczuwalnych różnic raczej brak
  • Odpowiedz
  • 0
@krzych-ch: tak, nie takie same. Chodzi mi w tym poście generalnie o to, że nadal są bardzo dobre mimo reformulacji. :) Odbiór wiadomo, każdy inaczej, ale mimo wszystko warto :)
  • Odpowiedz