Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: obniżyć standard życia, nie wydawać na głupoty, oszczędzać, inwestować i po 10 latach zostajesz rentierem, jak nie masz ochoty na emeryturę to po 20 latach jesteś rentierem z zajebistym hajsem. ale nie, makdonald się sam nie kupi z kawunią ze starbunia, trzeba też "jakoś wyglądać" każdy próbuje się dopasować do standardu zamiast postawić na wolność finansową (nie mówię o p---------u mlmowców, tylko podejściu naszych przodków którzy w ten sposób,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: przestań szukać winy w zewnętrznych czynnikach, patrzeć na innych i tracić czas na pisanie na wykopie tylko weź się ogarnij, możliwości jest więcej niż kiedykolwiek a ty jedyne co robisz to chyba wymyślasz wymówki.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
cierpliwy-nomada-75: Moi rodzice robotnicy (matka sprzątaczka, ojciec elektryk po technikum) dostali w latach 90 tych trzypokojowe mieszkanie na nowym osiedlu z zakładu pracy. Teraz takie coś byłoby nie do pomyślenia. Wtedy było łatwiej, też tak uważam. Ja mam kredyt na kawalerkę. O założeniu rodziny nie ma mowy, bo mnie nie stać.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: mi tam jest dobrze, dlatego uważam,że teraz jest lepiej niż kiedyś. Pamiętam jak rodzice nie mieli pieniędzy, jak matka płakała. Ale skoro twoja sytuacja jest gorsza niż twoich rodziców to jest to dla mnie zrozumiałe,że ty uważasz inaczej. To nie jest kwestia tego czy kiedyś było dobrze czy teraz, tylko jak było twojej rodzinie, co ty pamiętasz z przeszłości i jak ci jest teraz. Raczej kwestia osobistych doświadczeń.
  • Odpowiedz