Wpis z mikrobloga

Powiedzcie mi czy cała jedynka jest tak przewidywalna jak prolog? Bo obiecali mi dalekie podróże a ja już w prologu wytyczając trase byłem w stanie powiedzieć kiedy zacznie padać i gdzie pojawią się te niewidzialne potwory. Później to już jest bardziej losowe czy nadal oskryptowane?

#deathstranding2 #gry #playstation #deathstranding
P.....o - Powiedzcie mi czy cała jedynka jest tak przewidywalna jak prolog? Bo obieca...

źródło: nws_tc_DSPS4

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PhantomZero: to nigdy nie jest specjalnie losowe, bo wynurzeni są zawsze w tych samych miejscach (tak samo jak Ciebie chwycą to zawsze Ciebie zaciągną w to samo miejsce). Natomiast dalej dzieją się inne rzeczy (fabularnie) oraz jest zdecydowanie większe zróżnicowanie terenu (no i pojawiają się dodatkowe środki transportu).
  • Odpowiedz
@Hauleth: No tak ale jak ja odpalam mape żeby wytyczyć trase, widze że musze przejść przez wąwóz i myśle sobie ''tam będą wynurzeni'' i ide i przed wąwozem zzaczyna mi padać iw iem co zaraz będzie to cała magia pryska xD
  • Odpowiedz
@PhantomZero ta początkowa mapa tak specjalnie jest skonstruowana, zgodnie z fabuła byś tego miejsca nie ominął i nauczył się jak sobie z wynurzonymi radzić. Dalej jest więcej swobody aczkolwiek będą momenty/miejsca które musisz przejść.
  • Odpowiedz
@PhantomZero: tez zaczałem grać przedwczoraj i ewidentie ta początkowa lokacja jest zrobiona pod tutorial, te 3 ścieżki do spalarni specjalnie są tak zrobione żebyś wybrał tą najłatwiejszą, potem dojście do tego drugiego miejsca żeby ich połączyć też jest tak zaprojektowane że pojawiają się te stworki i gra ich umiejscowieniem narzuca ci podróż wokół i skręcenie w odpowiednią scieżke, rzeka też jest możliwa do przekroczenia tylko w tym wąskim gardle gdzie
  • Odpowiedz