Wpis z mikrobloga

• 1
@rubingramrap99: Niby tak, ale ja wolę pozostawiać taką nutę niepewności, czy naturalnie tak gadam, czy to celowe. Przy "nie kcem" wszystko jest od razu jasne xD

• Odpowiedz
  • 0
@rubingramrap99: Wymowa "nie chcę" jest tak samo poprawna jak "nie chcem" - tutaj masz chociażby ten wilm :v
Aczkolwiek słyszałem że np. w akcencie praskim (Warszawa) występuje wyraźne "ę" na końcu - ofc nie wiem na ile to prawda, bo nie jestem z Warszawy.
Zwanek - @rubingramrap99: Wymowa "nie chcę" jest tak samo poprawna jak "nie chcem" - ...
  • Odpowiedz
  • 0
@rubingramrap99: Jprdl, wysłałem Ci wyżej film. Jak chcesz to sobie klepnij w Google coś w stylu "wymowa "ę" na końcu wyrazu" czy coś w podobie i będziesz miał więcej przykładów xD
Generalnie to możesz tak gadać, nikt ci nie zabroni, ale to błąd taki sam jak u Barneja i powinieneś mieć tego świadomość.
  • Odpowiedz
Tłumaczę od kilku wiadomości jak krowie na rowie

@Zwanek: Nic mi nie musisz tłumaczyć, bo jesteś dla mnie jakimś obszczymurem i pseudo-inteligentem POkroju Kosno czy twojego pana Barneja. Idź już spać, bo twoje wypociny przed klawiaturą mnie strasznie męczą...
  • Odpowiedz
  • 2
@rubingramrap99: Kropka w kropkę barnej, człowiek wytłumaczy jak idiocie, a ten dalej swoje i jeszcze ubliżał będzie.
Ale faktycznie nie będę już tłumaczył. Mów sobie jak chcesz, tylko miej świadomość że Twoje "chcę" dla człowieka posługującego się poprawnie polszczyzną brzmi jak "chcem" ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz