Aktywne Wpisy

jmuhha +4
Może mi ktoś powiedzieć co spowodowało, że kierowcy tira zarabiają aż 20-22k? ( ಠ_ಠ)
Te towary są ze złota czy jaki h@$:
Te towary są ze złota czy jaki h@$:
źródło: 1000025583
Pobierz
RomanKarburator +72
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Ostatnio trafiłem na informacje, że jeden z moich profesorów ze studiów zmarł, był już starszy, na studiach wszyscy się z niego podsmiechiwali w sumie to nie do końca wiem dlaczego. Pamiętam, że sprawdziłem sobie wtedy jego dorobek naukowy, który był imponujący, cale życie zajmował się samochodami elektrycznymi oraz sztuczną inteligencją i był to taki człowiek z pasją. Jak mialem przedstawiać taka prezentacje dla wykładowców dotyczącą artykułu o wykorzystaniu sztucznej inteligencji, który publikowaliśmy razem z moim owczesnym promotorem to zagadał mnie na korytarzu, wyraził ubolewanie że nie będzie mógł dołączyć i poprosił żeby mu wysłać prezentacje bo jest bardzo ciekawy. 84 letni człowiek, który swoim dorobkiem mógłby podzielić się z kilkoma osobami był ciekawy tego co mam do powiedzenia. Nachodzą mnie ostatnie takie smutne refleksje - coś poszło z moim życiem nie tak. Uprzedzając - skończyłem studia, jestem inżynierem w zawodzie jaki zawsze chciałem, zarabiam dobrze ale tak się zastanawiam - co w moim życiu poszło nie tak, jaka sytuacja sprawiła, jakie wydarzenia, że ja nie mam takiego dorobku naukowego, że przez ostatnie lata mimo że po godzinach rozwijalem swoje pasje właśnie związane z pracą i tym wszystkim to mimo wszystko częściej wybierałem oglądanie patusiarskich konferencji mma faszerując mój mózg gownem niż np. jakiś filmik sci funa, smartgasma czy sabine hossenfelder. Tym bardziej, że gdy jednak obejrzałem coś wartościowego to zawsze mnie to zaciekawiło i często później kopałem głębiej żeby się coś jeszcze dowiedzieć. Czuję, że nie wykorzystałem ostatnich lat najlepiej i jest mi z tego powodu wstyd. A fakt, że skończyłem w tym roku 30 lat, do tego zmarł nagle mój najlepszy przyjaciel, rówieśnik sprawia że mam wrażenie, że chyba przegapiłem moment kiedy życie zaczęło tak uciekać i że perspektywa, że za chwilę jak na pstrykniecie palca przeleci kolejne 10 lat jest jak najbardziej realna.
#feels #przemyslenia #zycie #rozkminy
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: razzor91
Nigdy nie jest za późno,żeby się za coś zabrać. Czas i tak upłynie ,więc czemu nie spróbować ?:)