Wpis z mikrobloga

dosłownie nikt nie zna i nikogo nie obchodzą te przeglądarkowe gry które wymieniłeś i którymi się jarasz, wszyscy albo grają w Fortnite albo czekają na nowe call of duty, ewentualnie na nowe GTA
  • Odpowiedz
dosłownie nikt nie zna i nikogo nie obchodzą te przeglądarkowe gry które wymieniłeś

@Dietetyq: Oj, ale factorio, rimworld, a nawet satisfactory to ty nie wyzywaj, bo to lepsze gry niż większość dużo bardziej znanych gier. Noo, ale wiadomo. Większość "graczy" to rzeczywiście odpala fortnite, fife, gta, gry od sony i to tyle.
  • Odpowiedz
Azjaci też szykują ciekawe premiery: trails in the sky fc remake, dragon quest 1,2,3 hd2d, ys memorie, ys x, atelier yumia, fantasy life i, persona 6
  • Odpowiedz
@Dietetyq: są ludzie, którzy mają w dupie twoje fortnity, Cody, czy GTA i jest ich w luj. Do tego często są to ludzie z całkiem zasobnym własnym portfelem, a nie z kieszonkowym od rodziców. Do dziś nie zmęczyłem tego crapy, którym jest GTA5, a ludzie się zachwycają. Nie wiem, czym.
Sam z grami jestem od ponga, przez NES, C64, Amigę, 486, psp, aż po dziś (ale już tylko pc) i
  • Odpowiedz
Problem z grami AAA jest taki, że wychodzi ich za dużo i za mało się od siebie różnią.

@jandiabeldrugi: ale oczywiście że są różnorodne - zobacz sobie jakie gry na ps5 wychodzą ostatnio od Black Myth Wukong przez Astrobot a na metaphor refantazio kończąc. Każda gra totalnie inna a zapewne bardzo dopracowana i dla różnego odbiorcy.

Branża gier ma mnóstwo problemów ale przyznamy sami jako gracze jak często sięgamy po
  • Odpowiedz
Zacząłem też ostatnio drugi raz przechodzić RDR2, które chyba każdy przyzna, że jest lepszą grą od AC, jestem chyba w trzecim rozdziale i już mi się k---a się chce. Jakie to wszystko jest wolne i upierdliwe

@jandiabeldrugi: ale to też pytanie czy ta gra jest nudna dla Ciebie, czy nie umiesz się na niej skupić i docenić - ta gra dosłownie jest genialna i jest arcydziełem, ale nie każdy do
  • Odpowiedz
@Dietetyq: Jestem fanem pierwszej części, do tego uwielbiam westerny Sergio Leone, jak i późniejsze filmy o tej tematyce, samą dwójkę przeszedłem już raz na ps4 jak wyszła.

Nie zmienia to faktu, że gra jest zwyczajnie upierdliwa na każdym możliwym kroku. Nie można tłumaczyć kwestii takich jak brak możliwości biegania w obozie, czy ślamazarność w każdym możliwym aspekcie gry (crafting, szybka podróż wymagająca rozstawiania za każdym razem obozu itp.) tym, że
  • Odpowiedz
@Dietetyq: nawet wspomniane wyżej Factorio, pomimo swojego skomplikowania jest pod tym względem o wiele bardziej user friendly niż RDR2 i ma wiele takich drobnych QOL rozwiązań, które sprawiają, że nie męczymy się wykonując podstawowe czynności w grze.
  • Odpowiedz
Ja po prostu nie mam na to czasu, gdy wracam zmęczony do domu i chcę sobie pograć w gierkę.

@jandiabeldrugi: no to graj w Fortninte albo w CoD meczyk a nie RDR2, oglądaj sobie odcinek "how i met your mother" a nie się męczysz z "the sopranos" poczytaj sobie Remigiusza Mroza a nie się trudzisz i mozolisz z jakąś Tokarczuk albo Dukajem :P

tylko powiedz jasno i wyraźnie - nie
  • Odpowiedz