Aktywne Wpisy

mirko_anonim +8
✨️ Jak poradzić sobie z humorem w związku? Ⓘ
Mam dość nietypowy problem w #zwiazki.
Jestesmy malzenstwem po 30stce. Jest lepiej niz gorzej, wiadomo wzloty i upadki. Ale tydzien temu poklocilam sie naprawde mocno z mezem. Wylaly sie wiadra pomyj trzaskania drzwiami. Szczegoly nie sa zbyt wazne ale po klotni maz podszedl i powiedzial " ja chciec sie pogodzic". Dla mnie to byl troche oczyszczajacy atmosfere zart, a potem juz wieczorem
Mam dość nietypowy problem w #zwiazki.
Jestesmy malzenstwem po 30stce. Jest lepiej niz gorzej, wiadomo wzloty i upadki. Ale tydzien temu poklocilam sie naprawde mocno z mezem. Wylaly sie wiadra pomyj trzaskania drzwiami. Szczegoly nie sa zbyt wazne ale po klotni maz podszedl i powiedzial " ja chciec sie pogodzic". Dla mnie to byl troche oczyszczajacy atmosfere zart, a potem juz wieczorem

littlebuzz +481
źródło: obraz_2025-09-29_082609105
Pobierz

Jestem na tym etapie co i ty. Wydaje mi się, że tu nie ma co oczekiwać "większych efektów". Efektem jest właśnie to, że uczysz się byś świadomy i skupiać na tu i teraz czyli częściej "wybudzać" umysł z gonitwy myśli.
45 minut dziennie to dużo. Nie wiem jakie w tej książce mają podejście do medytacji połączonej z jogą, ale polecam zobaczyć sobie taką rozgrzewkę przed właściwą medytacją jogą (youtube->healthygamergg joga) -> joga pomaga skupić się na ciele, bo są na tyle lekkie i jednoczesnie na tyle wymagające ćwiczenia, że łatwiej skoncentrować się tylko na nich.
Sama medytacja jest zajebista, przyjemnie wycisza i uspokaja, zwłaszcza na świeżym
Każde zauważenie to krok w dobrą stronę, nawet nie trzeba tego jakoś specjalnie kognitywnie analizować.
Noś w sercu myśl, że ta chwila po prostu taka jest, może wesoła, może depresyjna, a skoro jest, to i tak już jej nie zmienisz.
Droga mindfullnes, to kwestia
Czyli zadając sobie