Aktywne Wpisy

klintoniusz +72
Idę dziś po pracy do chirurga stomatologa usunąć ósemkę. Pierwsze rwanie stałego zęba w życiu. Dajcie kilka plusów na odwagę ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sumie to bym jej nie usuwał, bo sama w sobie nie przeszkadza, ale zrobił się nad jej częścią kaptur dziąsłowy, co powoduje częste stany zapalne. Pocieszam się, patrząc na zdjęcie, że robota raczej nie będzie skomplikowana, jak w przypadkach gdzie ząb jest zupełnie

źródło: 1000006183
Pobierz
lowcapierdow +427

źródło: temp_file8049393263094150250
Pobierz
Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego Rosja dla wielu partii politycznych na zachodzie zazwyczaj prawicowych (choć nie tylko) jest jak niczym jakaś mekka do której ich ciągnie Xd czy oni nie pamiętają tego że jeszcze do niedawna Rosja pod postacią ZSRR była ich śmiertelnym wrogiem?
źródło: 1000032914
PobierzNo pewne tak z tymi pieniędzmi aczkolwiek to trochę głupie długoterminowa według mnie bo jak Rosja urosła by w siłę znowu to byłaby zagrożeniem dla tych co do niedawna nią wspierali nie ważne czy za pieniądze z Kremla czy też nie niestety ale według mnie Rosja to nie sojusznik któremu można ufać
Zgadzam się aczkolwiek to nadal trochę dziwne według mnie w dzisiejszych czasach mamy internet i o wiele łatwiej jest znaleźć informacje na temat danego kraju niż wcześniej i chyba warto byłoby zrobić research tego jaka jest tak naprawdę Rosja żeby potem nie gadać głupot o "konserwatywnych wartościach" w Rosji za przeproszeniem
Wiem moja mapa ma być hiperbolą niż autentyczne oddawać rzeczywistą
Na zachodzie takie prawicowe partie są niestety duże chociażby takie AFD choć to już partia skrajnie prawicowa
W sumie to o tym nie pomysłem że faktycznie na internecie też znajdzie się propaganda typu właśnie Rosyjska choć pytanie brzmi (nikogo nie osądzając) czy tacy ludzie nie wiedzą o tym że jest to rosyjska propaganda czy też nie chcą wiedzieć że jest to rosyjska propaganda
Dzięki za te przykłady dlaczego może tak być
1.
Po upadku ZSRR, wlelu błędnie uznało, że ponieważ upadli to nie są już niebezpieczni.
2. Slogan "Rosja to ostoja konserwatywnych wartości" jest absurdem i totalną bzdurą, to po prostu slogan, który został wymyślony przez kremlowskich propagandystów i jest wykorzystywany do dzielenia i destabilizaji społeczeństw na Zachodzie.
Z tych powodów które podałeś to Według mnie Zachód zbyt bardzo chcę wierzyć to że Rosja "może się zmienić" niestety dopóki Rosja sama nie będzie chciała się zmienić na lepsze to takie myślenie może być szkodliwe i niebezpieczne dla wszystkich
Według mnie jeśli ktoś naprawdę chcę mieć niezależne myślenie to powinien się nie ograniczać to tylko jednego źródła informacji i mówię to zarówno o tych co cierpią informacje tylko z Rosyjskich źródeł informacyjnych jak i tych zachodnich (które też czasami potrafią kłamać/manipulować)
Zgadzam się choć mino wszystko nadal trochę nie rozumiem dlaczego tacy ludzie nie robią dokładnego researchu na temat swoich ideologiach lub też krajów które lubią choć akurat przykład Niemiec mnie bardzo zastanawia w końcu Niemczy akurat były zarówno dotknięte przez Rosję jak i Komunizm (NRD) a pomimo tego nadal są tam Pro-rosyjskiego sympatię z tego co wiem no i jeszcze AFD dla mnie to bardzo dziwne że taka partia jak
@power-weak: Dokładnie tak. Ja staram się ciągle kwestionować wszystko. Choć słuchanie rzeczy sprzecznych z nasza wizja świata (np. jakiejś chamskiej propagandy komunistycznej) budzi psychologiczny dyskomfort, dlatego generalnie ludzie lubią słuchać tylko to co znają i z czym się zgadzają (fenomen tv republika) - tzw. confirmation bias, w tym jest problem.
Może