Wpis z mikrobloga

• 0
@matti-nn a mozesz zainwestowac w cos co nie bedzie piramida finansowa? kiedys to sie odbije czkawka, skoncza sie pieniadze, skoncza sie programy, skoncza sie ludzie do mieszkania bo demografia zrobi swoje
  • Odpowiedz
  • 0
@matti-nn no nie przeszkadza bo jest sztucznie pompowany popyt, Ty tez kupiles mieszkanie nie po to by mieszkac tylko trzymac bo rosnie, a jak sie skonczy sztuczny popyt to zacznie spadac, chyba normalne, nie?
nikt nie bedzie trzymac mieszkania i placic 500zl za nic jak to bedzie stalo puste i tanialo
  • Odpowiedz
@matti-nn: ale jednej nieruchomości czy kilku? Bo jak jednej w której mieszkasz, to w twoim interesie jest spadek. Wzrost cen byłby korzystny tylko w przypadku kiedy chciałbyś zamienić swoją nieruchomość na tańszą
  • Odpowiedz
@Cinos: czas pokaze. Nawet gdyby zaczelo spadac, moge sb wynajmowac i miec z tego zysk. Chyba ze czynsze tez poleca leb na szyje wg Ciebie a Polska stanie sie krajem mlekiem i miodem plynacym. Przekonamy sie. Btw od kiedy to pompowanie sie zaczelo wg Ciebie?

@sanderus czemu mialbym chciec spadek jesli tu mieszkam? Nawet gdybym wynajmowal tylko pokoj to wyzsze ceny sa w moim interesie.
I tak jedna z
  • Odpowiedz
@Cinos: zawsze beda chetni na wynajem. Nawet jesli mamy zawyzone ceny to oscyluje to w granicach 15% zapewne. Jak ktos spodziewa sie cudow to powodzenia.

A i ceny mieszkan rosly jeszcze przed covidem.
  • Odpowiedz
@majkkali: mam nieruchomości. i chce żeby inni, w szczególności klasa robotnicza i dostawcy podstawowych usług też mieli przynajmniej swoje własnościowe mieszkania w sensownych miejscach i za osiągalne pieniądze. względnie żeby mieli dostępne budownictwo socjalne. to jest dosłownie w moim interesie.
  • Odpowiedz
@matti-nn a ja mam to w p-----e czy spadnie czy nie, bo już jestem w-----y w kredyt ¯_(ツ)_/ c--j mi z tego czy to będzie warte milion, 500k czy miliard w złomówce… i tak muszę gdzieś mieszkać.
  • Odpowiedz
@matti-nn od cen mieszkań, w tym najmu i energii zależy cena wszystkiego, c-----o się będzie żyło w miastach, gdzie nikogo biednego nie stać na życie w nich. Będzie u nas drugie San Francisco, gdzie są w c--j drodzy hydraulicy, itp.
  • Odpowiedz
@JanDzbanPL pewnie najlepiej, politycy pewnie mają super promocje od developerów (zwykle pod stołem), kolekcjonują mieszkania. A co tam zwykły obywatel, on niech przepłaca. A ja bym chciał żeby akcje pzu zawsze rosły , da radę panie ministrze? I kurs złota
  • Odpowiedz
Po tym jak zostałem właścicielem nieruchomości nie jest w moim interesie żeby ceny spadły.

@matti-nn: Ale jak kupiłeś mieszkanie do mieszkania a nie flipowania, to nie jest to aż tak istotne. Jedyny problem, to że nie możesz wtedy uciec od kredytu sprzedając mieszkanie. Ale to jest wada naszych regulacji bankowych. W stanach jest to możliwe, oddajesz klucze i nara. U nas są p------e weksle.
  • Odpowiedz