Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 168
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@222pit: a ja w tym tyg ide na ślub zorganizowany w ciągu 2 dni, w mega zwykłej knajpce, na mniej niż 30 osób. Zero spiny, zero pompy.

Jak nienawidzę wesel, tak na to pójdę prawie z przyjemnością.

Ale masz plusika na pocieszenie.
  • Odpowiedz
@Verae byłem naok. 20 weselach.
I jakoś wszystkie opierały się na dobrej zabawie, bez żadnego wymuszania czegoś na gościach.
przy czym nie należymy do żadnych wyższych sfer, może to dlatego.
  • Odpowiedz
@Verae: teraz wesela i imprezy dookoła niego polegają, że trzeba sie PO-KA-ZAĆ przed znajomymi, obowiazkowo wyjazd na panieński bo teraz podróże to hobby każdej polki i wesele na co najmniej 180 os bo co ludzie na wsi powiedzą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 41
@Verae ale wiesz że możesz po prostu odmówić udziału? Właśnie dlatego są rozsyłane zaproszenia na ślub/wesele i prośba o potwierdzenie przybycia. Albo dać znać że w kościele będziesz ale na weselu nie?
  • Odpowiedz
  • 30
@conamirko @sayanek a weź spróbuj odmówić kuzynce, przez tę otoczkę to nie jest traktowane jak każda inna impreza, gdzie mogę po prostu odmówić. Moja odmowa w tej rodzinie będzie potraktowana niczym wypowiedzenie wojny kuzynce
  • Odpowiedz
@Verae: nie musisz, po prostu informujesz ze nie wezmiesz udzialu.
Natomiast Polacy sie bogaca, stad i takie rzeczy wjechaly do klasy dawniej sredniej. Bo bogata zyla tak od lat.
  • Odpowiedz
  • 19
@Verae gdybym miał organizować wesele z myślą, że ma się zwrócić to bym sobie nawet nie zawracał głowy. Nie po to chciałem mieć przy sobie najbliższą rodzinę i przyjaciół, żeby na nic zarabiać. Trochę krzywe te priorytety.
  • Odpowiedz
@Verae: możnaby napisać zesralas się, ale masz absolutną rację. Zorganizowanie takiej imprezy powinno spoczywać głównie na samych zainteresowanych, a nie przerzucanie odpowiedzialności na gości. Odpowiedni kolor sukienki to jeszcze niech będzie, ale jak ktoś chce zorganizować imprezę zagranicą to powinien zapewnić wszystkie dogodności łącznie z transportem i hotelem. Inaczej niech się pocałują w D.
  • Odpowiedz
@Verae: nie rozumiem tego parcia na ślub. O ile się nie mylę, to statystycznie połowa (czy nawet ponad połowa) małżeństw rozpada się w ciągu pierwszych 5 lat.

Znajoma niedawno dowiedziała się, że jest w ciąży. Co pierwsze zrobili z partnerem? Kredyt na kilkadziesiąt tysięcy i ślub, bo jak to tak dziecko bez ślubu. Co ludzie na wsi powiedzą? Najlepsze, że tak naprawdę poznali się gdzieś z półtora roku temu. Absolutnie
  • Odpowiedz
Wyobraz sobie ze nic nie jest obowiązkowe i możesz pojsc tylko jak to ktos ci bliski i jestes skłonny robic o co prosza. W innym wypadku jest możliwość odmowy :-(
  • Odpowiedz