Wpis z mikrobloga

Ej a pamiętacie jak w latach 90 były jeszcze w Polsce w niektórych miejscach takie kible jak u hindusów, takie do kucania? Dzisiaj to jakaś abstrakcja dla młodzieży a jeszcze 30 lat temu było nam nie tylko pod tym względem bliżej do Indii xD Syf, bida i stragany na każdym kroku xD
Ja pamiętam jak miałem parę lat to jeździłem raz do roku na stary stadion Arkonii z mamą na zgromadzenia świadków Jehowy w #szczecin i tam właśnie takie były xD
#polska #kiedystobylo
krucjan - Ej a pamiętacie jak w latach 90 były jeszcze w Polsce w niektórych miejscac...

źródło: temp_file1035498538734089185

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krucjan Kurla dwa lata temu w Albani na stacji benzynowej robiłem dwójkę do takiej dziury i nagle zza pleców wyszedł mi prawdziwy skorpion xD pierwszy raz w życiu widziałem dzikiego skorpiona. Zesralem się ze strachu.
  • Odpowiedz
via Android
  • 11
@robertx akat Jehowy zawsze byli chwaleni że oddawali stadion w lepszym stanie jak przed zgromadzeniem. Oni organizowali przed i po kongresie wielkie sprzątanie stadionu i się zbory zbiegały za free wszystko ogarniać. Wszystkie siedzenia czyścili trawę ogarniali, nawet pamiętam w którymś roku zorganizowali malowanie płotu xD wiem bo sam z pędzlem jako dzieciak zapieprzałem xD W gazetach nawet o tym pisali i ich chwalili xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Wiskoler_double w publicznych szaletach 30 lat temu często takie właśnie były a współczesny 20 latek pewnie by nie uwierzył że tak było xD giga transformację Polska przeszła
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@robertx szczerze mówiąc to jakby jakiś starszy wpadł na taki pomysł i by w zbiorze powiedział z mównicy "potrzeba chętnych do pracy, będziemy wstawiać kible na stadionie" to by się zebrali i wstawili, jeszcze by zrzutkę zrobili i sami te kible kupili xD

Oni tak budują sale królestwa swoje, sami zbierają na nie kasę, potem sami je budują a na koniec oddają je towarzystwu Strażnica xD
Oni nawet sami siebie szkolą,
  • Odpowiedz
@krucjan: nigdy w Polsce nie widziałem takiego kibla. Widziałem brak kibli, wychodki, sranie "za oborę" ale przenigdy nie widziałem takiego kibla w Polsce(za granicą widywałem)
  • Odpowiedz