Wpis z mikrobloga

@stefan_pmp: Stara dama Juve i stara...w Polsce jak kiedyś mi fan widzewa powiedział. Ogólnie z Legią jest tak, że oprócz Warszawy i z 15 miasteczek, z 30 wsi wszyscy są na nie, nawet w europejskich pucharach. Czasy jak za PRL kradli piłkarzy mocno siedzą w klubach co im ich zabierano. Typu nr z Mirkiem Okońskim. Świńskie to było mega..
  • Odpowiedz
No zabierali, klub Wojskowy jeszcze centralny miał jak najbardziej prawo - wg. tego czym był komunizm i akcje jakie się tam odwalały.
Mieli wybór, dwa lata w błocie na wypizdowie, albo kopanko balona w stolicy, czego nie rozumiesz?

No i jak sprawdziłeś ile Legia tych mistrzostw zdobyła wciągu 40 lat ? pewnie z połowę co ?
  • Odpowiedz
@mitthian: Real i generał Franco też znany z historii czy nie? Ja nie będę pomagał, sprawdzać itd. Prawo jest sztuką czynienia to co dobre i słuszne. Łacińska paremia, więc jakbyś użył słowa reżim ok, ale nie prawo. Dyskusji chyba merytorycznej z tego nie będzie, bo musielibyśmy wyjść od definicji słowa prawo, a słowo reżim. Ogólnie też mi ton nie pasuję, ale mniejsza o to;)
  • Odpowiedz
@mitthian: Skoro sam siebie określiłeś niską warstwą społeczną to nie oceniaj, wychowania/taktu/kultury osobistej, kogoś kogo zakwalifikowałeś do wyższej warstwy społecznej. W sumie nawet miło mi! A rady to pisz po polsku, pisz bez wulgaryzmów i odróżniaj prawo od reżimu itd. Nie wiem czy z którejś skorzystasz, ale dyskusja, wymiana poglądów nie polega na pisaniu w stylu-Zabrani" Ch#$#a grali. Pierdo@##$e itd., bo duży cenzor musiał wymazać;)
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89: chciałem tylko przypomnieć, że prowadzisz dyskusję na portalu ze śmiesznymi obrazkami, a być może próbujesz udowodnić swoją wyższość nad piętnastolatkiem, który nie wie co robić jak ma okienko. Wystarczy czasami wyjąć kij. Teraz pytanie czy jeśli piętnastolatek zakwalifikował cię do wyższej warstwy społecznej to jesteś na poziomie maturzysty czy studenta ?

ps. Z matematyki to jednak słaby jesteś ( nie to co z polskiego;)) - dalej nie policzyłeś?
  • Odpowiedz
@mitthian: A z tym bucem to zgodnie z tą definicją określiłeś samego siebie-https://pl.wiktionary.org/wiki/buc, choć raczej książki, encyklopedie, a nawet odróżnianie prawo a reżim to podstawy, abyśmy dyskutowali. A nie lecisz z wiązanką wulgaryzmów, bo nie rozumiesz, że zabieranie piłkarzy do wojska, którzy faktycznie w nim nie byli, nie było żadnym prawem. Jakby faktycznie służyli, byli w koszarach, brali udział w ćwiczeniach na poligonie-ok, ale chowanie czegoś pod płaszczykiem, czegoś
  • Odpowiedz
@mitthian: Masz Google to sobie sprawdź. Jak nie masz co robić to widocznie szkoła ma niski poziom edukacyjny. Poza tym kiedyś nastolatkowie trochę inaczej rozumieli słowo pokora. Nie wiem gdzie masz te kije, czy nie masz, więc nie myl dyskusji z portalem, bo są śmieszne obrazki, to ma być niski poziom. Obawiam się, że i z matematyki orłem nie jesteś. Ucz się jak masz 15-lat, a nie wchodzisz w temat
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89: Ciekaw jestem ilu piłkarzy z Górnika czy innych tego typu klubów fedrowało na - 200m? po meczu, a do dziś biorą górnicze emerytury, dodatki itd. Wszystko było ustawiane przez partyjnych watażków, którzy chcieli się przypodobać temu bądź tamtemu.
Co nie zmienia postaci rzeczy, że cała Polska do dziś pamięta tylko o Legii. Jest to tak słabe. Takie dwulicowe zachowanie chłystków którzy nie znają reali tamtych czasów, a wiedzę czerpią
  • Odpowiedz
@mitthian: A pomyślałeś kiedyś, że ktoś pilnował, aby poprzedniego systemu nie rozliczyli. Tych wynaturzeń, o których piszesz. Tylko, że jak rozliczamy wszystkich, jak nie rozliczamy to nikogo itd. Ileś szkół jest co robić, po końcu dawnego świata, ustroju itd. Tylko to był reżim nie prawo. Poza tym pisz bez inwektyw itd. Bo raz piszesz o chłystkach, a raz sobie dajesz 15-lat itd. Legii nikt nie pokocha bardziej też za inne
  • Odpowiedz