@ZdeformowanyKreciRyj w sumie beczki nie mam w planach, bo mi się nie podobają. Aoe wygląd to rzecz gustu, czemu nie polecasz? Zakładam, że nie przez estetykę 😂
@mala_rybka: bo mało miejsca w środku a po drugie podobno duży problem jest w tym żeby się tam nic nie poodkształcało i dziury się nie zrobiły między deskami
@mala_rybka: jak wyżej, aby nie beczka. Nie o względy estetyczne chodzi, a o to że to się nie nadaje. Między innymi: -jeden poziom ławek, w praktyce wychodzi tak, że pali Cię w głowę jednocześnie zamarzają Ci stopy -90% beczek na rynku jest źle zbudowana, drewno pracuje i robią się szpary przez które przestaje być szczelna. Zmienia się pogoda, drewno pęcznieje i potrafi nawet zerwać opaski. Jak planujesz budować/ kupić to
@mala_rybka: mam - sam robiłem: sauna + mauzer zabudowany do morsowania jedna z lepszych inwestycji jakie zrobiłem u siebie, saunuję regularnie 1-2 razy w tygodniu beczkę odpuść, same problemy
@proteina_sin_huevos powiesz coś więcej o budowie? Przemknął mi przez myśl pomysł własnoręcznej budowy, ale pytanie na ile to jest skomplikowane i czy tacy amatorzy jak my to ogarniemy.
Kupilibyście drugi raz? Używacie? Jesteście zadowoleni? Jakieś porady co do wyboru, umiejscowienia, konserwacji?
#dzialka #ogrod #sauna #bania #jacuzzi
@mala_rybka: bo mało miejsca w środku a po drugie podobno duży problem jest w tym żeby się tam nic nie poodkształcało i dziury się nie zrobiły między deskami
Między innymi:
-jeden poziom ławek, w praktyce wychodzi tak, że pali Cię w głowę jednocześnie zamarzają Ci stopy
-90% beczek na rynku jest źle zbudowana, drewno pracuje i robią się szpary przez które przestaje być szczelna. Zmienia się pogoda, drewno pęcznieje i potrafi nawet zerwać opaski.
Jak planujesz budować/ kupić to
jedna z lepszych inwestycji jakie zrobiłem u siebie, saunuję regularnie 1-2 razy w tygodniu
beczkę odpuść, same problemy