Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zastanawiam się nad zmianą przeglądarki, bo serio to co zauważyłem w chrome to szpiegostwo. Nie mam facebooka, twittera ig i tiktoka jedynie wykop, telefon mam Iphone 12 pro max bez aplikacji google ( żeby nie było konta też nie mam xD) więc przez android nie mogli podsłuchać, a jednak gadałem z bratem o monitorach i gdy wszedłem na onet w dodatku w incognito dostałem właśnie markę i monitor w reklamach o których rozmawiałem. Przeglądarka była zamknięta a mikrofon mam wyłączony z poziomu dźwięk > Mikrofony > wyłącz urządzenie a mimo tego słyszeli XD, ciekawi mnie to i dostaje pewnej niepewności bo nie mam konta google nie mam personalizacji reklam wszedłem w incognito a tam reklama komputronika z 1:1 modelem o którym gadaliśmy i nie wierze że może to być przypadek, co do telefonu brata też ma IPh bez usług google więc wątpię że to jest to, jedynie mam konto microsoft w laptopie ale to chyba do chrome nic nie ma, czy brave to dobry wybór? czy raczej odejść daleko od chrome i zainstalować sobie firefox czy coś innego?

#pcmasterrace #szpiegujo #pytanie #laptopy #informatyka #elektronika

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 2
zwinny-marzyciel-58: Przecież to nie wina przeglądarki tylko smartfona. Dzisiejsze urządzenia elektroniczne cię podsłuchują, a nawet może i nagrywają przez kamerkę xD
I zaraz na zarzuty hurr szur durr polecam zrobić więcej eksperymentów, zawsze będą się pojawiać reklamy tego o czym rozmawiasz. Żeby to zmienić musiałbyś żyć bez smartfona od głównych firm, bo może są jakieś antyszpiegowskie na Linuxie, jakiś pinephone czy coś

• Odpowiedz