Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +74
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Idę na grzibki, nie znam się na tym to nigdy nie chodziłem, no za dzieciaka z wujkiem takim co się znal.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.

#samochody #wypadek #majtczak
źródło: temp_file8606686905316583535
PobierzJa rozumiem wszystko, ale jest to stosowane od wielu lat, a to ze sie odpalaja wielcy przeciwnivy jest poprostu śmieszne.
Btw. 180 to dużo. Dużo za dużo.
Latałem M850 w cabrio, latałem huracanem, latałem 918,
@cybulion: Ja zauważyłem, że najgłośniej w takich tematach krzyczą pseudo miłośnicy motoryzacji którzy kupują sobie wlaśnie najczęśniej jakieś stare bmw, audi, seata może czasami coś innego i usprawiedliwiają w ten sposób swoje wywalenie na przepisy i jeźdżenie jak dzban.
Każdy pojazd zdolny poruszać się z prędkością powyżej 30km/h powinien mieć obowiązkowe OC albo konstrukcyjne ograniczenia prędkości (przerzutki w rowerach, elektroniczne ograniczenie w hulajnogach czy ebike)
Fajnie rozwiązał to Nissan w GRT - pełna moc była odblokowywana przez GPS dopiero jak pojazd znajdował się na terenie toru wyścigowego więc uważam że takie coś też można do aut wgrać i to na bardzo niskim poziomie tak jak
Kłamiesz. To komentarz do posta w którym wykopek chce wprowadzenia takiego ograniczenia we WSZYSTKICH samochodach a nie tylko o tym że volvo coś takiego wprowadza.
Link do posta + screen na wszelki wypadek:
https://wykop.pl/wpis/78245409/chyba-faktycznie-trzeba-prawnie-wymuszac-fabryczne
źródło: Screenshot 2024-09-21 at 15-38-28 Mikroblog (gorące z 6h) Wykop.pl
PobierzTaaa i wtedy pojawiają się takie hulajnogi jak ta:
https://pl-pl.segway.com/products/segway-kickscooter-gt2
które