Wpis z mikrobloga

Komentarz do tego, że Volvo chce fabrycznie ograniczyć prędkość w swoich samochodach. Nazywanie "mentalnymi niewolnikami" ludzi, którzy chcą bezpiecznie poruszać się na drogach xD Chcesz jeden z drugim sobie p-----------c to wypad na tor wyścigowy i parkuj tam swojego gruza bez homologacji, a nie stwarzaj zagrożenie na drogach, gdzie normalni ludzie chcą bezpiecznie podróżować.

#samochody #wypadek #majtczak
sebek_r - Komentarz do tego, że Volvo chce fabrycznie ograniczyć prędkość w swoich sa...

źródło: temp_file8606686905316583535

Pobierz
  • 136
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 600
@cybulion no właśnie też mi się tak wydaje. Typ pewnie nawet nie ma prawka, ale będzie bronił bananów, którzy sobie rajdy urządzaja na publicznych drogach xD
  • Odpowiedz
@Cztero0404 ja tylko dodam ze bmw od dawna stosuje elektroniczne kagance na 210 bodajże a polaki ofc jak majtczak prowadza do cudotworcow zeby zdjeli te kajdany bo maja potrzebe rozbic swoje M850 w jak najszybszym tempie.

Ja rozumiem wszystko, ale jest to stosowane od wielu lat, a to ze sie odpalaja wielcy przeciwnivy jest poprostu śmieszne.
Btw. 180 to dużo. Dużo za dużo.

Latałem M850 w cabrio, latałem huracanem, latałem 918,
  • Odpowiedz
@sebek_r: ale wiesz, że Volvo nie robi tego bo się martwią o bezpieczeństwo ludzi? Jak będziesz chciał jeździć szybciej to zdejmą ci tę blokadę, oczywiście za dodatkową opłatą.
  • Odpowiedz
najgłośniej krzycza ci co na codzien jezdza swoim A3 1.8 Turbo z wycieta rura ktore co najwyzej moze powkurzac emerytow na przystankach XD

@cybulion: Ja zauważyłem, że najgłośniej w takich tematach krzyczą pseudo miłośnicy motoryzacji którzy kupują sobie wlaśnie najczęśniej jakieś stare bmw, audi, seata może czasami coś innego i usprawiedliwiają w ten sposób swoje wywalenie na przepisy i jeźdżenie jak dzban.
  • Odpowiedz
@sebek_r: tu nie chodzi o samą blokadę tylko o mentalne niewolnictwo. Mentalny niewolniku. Pan każe na 4 rano przychodzić do kołchozu to tylko przytakniesz
  • Odpowiedz
@sebek_r ale IMO ma rację.
Każdy pojazd zdolny poruszać się z prędkością powyżej 30km/h powinien mieć obowiązkowe OC albo konstrukcyjne ograniczenia prędkości (przerzutki w rowerach, elektroniczne ograniczenie w hulajnogach czy ebike)

Fajnie rozwiązał to Nissan w GRT - pełna moc była odblokowywana przez GPS dopiero jak pojazd znajdował się na terenie toru wyścigowego więc uważam że takie coś też można do aut wgrać i to na bardzo niskim poziomie tak jak
  • Odpowiedz
@sebek_r: Co ma ogranicznik do 180 do możliwości z-----------a? Wciąż możesz jechać 180 w strefie do 30. Szczególnie, że volvo ma wersje silnikowe o dużej mocy. I Volvo nie chce, tylko już to robi od kilku lat znawco xD I tak, każde przyklaskiwanie czemuś takiemu to jest mentalne niewolnictwo, bo dlaczego miałbyś nie mieć w swoim samochodzie możliwości jechać szybciej? Bo w Polsce nie możesz jechać legalnie szybciej niż 140?
  • Odpowiedz