Wpis z mikrobloga

@dobrymarcin @nsfw90 @Goronco @Grzesiek_astronaut2 @nsfw90 @rexxaris

Poza tym, o sile z jaką poszła woda z tej Wyrwy niech świadczy fakt, że w innych miejscach woda przeszła przez miasteczka i wróciła do koryta rzeki - w Stroniu było takie jebnięcie że woda wyryła sobie nowe koryto i płynie de facto dawnymi ulicami miasta. Tak przynajmniej bylo dzisiaj w ostatnich raportach. Pracują tam koparki i inny ciężki sprzęt
  • Odpowiedz
Ta scena będzie w 2 sezonie Wielkiej Wody.

Pierwsze kobieta będzie zaskoczona ewakuacją i że rzeka przelała, uratuje Audi A7, potem chwile pomyśli i rzuci się w wir pomocy a także poszukiwań zaginionych.

@arinkao: idź tam lepiej usmaż jakiegoś bakłażana z ziemniaczkami...
  • Odpowiedz
ale robota jest bardzo utrudniona bo brakuje wszystkiego

@nivenerr: a w stroniu rozumem że prądu nie ma, czy ludzie mają jakieś miejsce do ładowania telefonów i czy jakiś zasięg tam jest ? Ode mnie w piątek wyjeżdża bus / autokar z artykułami do stronia i myślę co dorzucić oprócz artykułów pp.
  • Odpowiedz
@Grzesiek_astronaut2 W Stroniu do wczoraj była tragiczna sytuacja, żeby złapać zasięg trzeba było udać się w stronę Czarnej Góry, nie wiem jak jest teraz, chyba już zasięg wrócił. Do wczoraj też nie było żadnych służb bo dojazd był bardzo utrudniony, dojazd od Lądka i Kłodzka był niemożliwy, trzeba było jechać okrężną drogą a i tak można było tylko przejechać osobówkami. Grupa -> https://www.facebook.com/share/g/xqgohG4PEHqxGLZx/?mibextid=K35XfP
  • Odpowiedz