✨️ Obserwuj #mirkoanonim Witajcie, Obecnie staram się o kredyt hipoteczny i jestem już po pierwszej rozmowie z doradcą, który wyliczył mi wstępną zdolność kredytową. Nie zalegam z żadnymi ratami i BIK mam czysty. Dodatkowy przy wkładzie własnym na poziomie 30-35%, sam kredyt wziąłbym na kwotę 250 tysięcy, czyli bez tragedii jak na dzisiejsze czasy. Niestety jako urodzony pesymista mam pewne obawy i spokoju nie dają mi dwie rzeczy: 1. Czy wyliczenia doradcy co do zdolności kredytowej mocno odbiegają od tego co wyliczy bank? Wszystkie dane, które podałem doradcy są w 100% zgodne z rzeczywistością. 2. Co mogłoby zaważyć o tym, że bank jednak tego kredytu nie przyzna pomimo "zapewnień" doradcy, że jego zdaniem nie powinno być problemu? #kredythipoteczny #kredyt #nieruchomosci
1. Czy wyliczenia doradcy co do zdolności kredytowej mocno odbiegają od tego co wyliczy bank? Wszystkie dane, które podałem doradcy są w 100% zgodne z rzeczywistością.
@mirko_anonim: raczej nie, dobry doradca będzie korzystał z tych samych wytycznych z których korzystają banki do wyliczenia zdolności.
>2. Co mogłoby zaważyć o tym, że bank jednak tego kredytu nie przyzna pomimo "zapewnień" doradcy, że jego zdaniem nie powinno być problemu?
@mirko_anonim i co jak ci anonimowy Mirek napisze że wszystko ok i nie będzie problemu to będzie ci się lepiej spało? To tak doradca wie co liczy i mówi. Porada była odpłatna należy się 100zł na powodzian.
@mirko_anonim: kalkulatory zazwyczaj liczą 1:1 ale z pewnymi wyjątkami gdzie po wprowadzeniu do systemu oferta może być niższa. Aby zminimalizować ryzyko to złóż do 2-3 banków.
Czy wyliczenia doradcy co do zdolności kredytowej mocno odbiegają od tego co wyliczy bank? Wszystkie dane, które podałem doradcy są w 100% zgodne z rzeczywistością.
@mirko_anonim: Jak doradca nie jest p----------y to ta zdolność nie będzie się bardzo różnić.
Co mogłoby zaważyć o tym, że bank jednak tego kredytu nie przyzna pomimo "zapewnień" doradcy, że jego zdaniem nie powinno być problemu?
@mirko_anonim: 1. Nie. Liczy na podstawie tych samych algorytmów. 2. Jak nie jeden bank to drugi. Wartość nierucha też jest ważna. Operaty moga być zaskakujące.
1. Czy wyliczenia doradcy co do zdolności kredytowej mocno odbiegają od tego co wyliczy bank? Wszystkie dane, które podałem doradcy są w 100% zgodne z rzeczywistością.
2. Co mogłoby zaważyć o tym, że bank jednak tego kredytu nie przyzna pomimo "zapewnień" doradcy, że jego zdaniem nie powinno być problemu?
@mirko_anonim: Obliczenie są wykonywane bezpośrednio w systemach bankowych, więc nie ma żadnych różnic.Trzeba jednak zwrócić uwagę na to, że zdolność kredytowa
Witajcie,
Obecnie staram się o kredyt hipoteczny i jestem już po pierwszej rozmowie z doradcą, który wyliczył mi wstępną zdolność kredytową. Nie zalegam z żadnymi ratami i BIK mam czysty. Dodatkowy przy wkładzie własnym na poziomie 30-35%, sam kredyt wziąłbym na kwotę 250 tysięcy, czyli bez tragedii jak na dzisiejsze czasy. Niestety jako urodzony pesymista mam pewne obawy i spokoju nie dają mi dwie rzeczy:
2. Co mogłoby zaważyć o tym, że bank jednak tego kredytu nie przyzna pomimo "zapewnień" doradcy, że jego zdaniem nie powinno być problemu?
#kredythipoteczny #kredyt #nieruchomosci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: raczej nie, dobry doradca będzie korzystał z tych samych wytycznych z których korzystają banki do wyliczenia zdolności.
Bank udzieli kredytu
@mirko_anonim: Jak doradca nie jest p----------y to ta zdolność nie będzie się bardzo różnić.
@mirko_anonim: No musiałoby to być coś gubego,
2. Jak nie jeden bank to drugi. Wartość nierucha też jest ważna. Operaty moga być zaskakujące.
@mirko_anonim: Obliczenie są wykonywane bezpośrednio w systemach bankowych, więc nie ma żadnych różnic.Trzeba jednak zwrócić uwagę na to, że zdolność kredytowa