Aktywne Wpisy
ATAT-2 +676
POV : jesteś włamywaczem i fanem Donkey Konga i trafiasz do nieba
#heheszki #humorobrazkowy #nostalgia
#heheszki #humorobrazkowy #nostalgia
źródło: temp_file6277864565868864658
Pobierz
Lethen +155
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file6277864565868864658
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Witajcie,
Obecnie staram się o kredyt hipoteczny i jestem już po pierwszej rozmowie z doradcą, który wyliczył mi wstępną zdolność kredytową. Nie zalegam z żadnymi ratami i BIK mam czysty. Dodatkowy przy wkładzie własnym na poziomie 30-35%, sam kredyt wziąłbym na kwotę 250 tysięcy, czyli bez tragedii jak na dzisiejsze czasy. Niestety jako urodzony pesymista mam pewne obawy i spokoju nie dają mi dwie rzeczy:
1. Czy wyliczenia doradcy co do zdolności kredytowej mocno odbiegają od tego co wyliczy bank? Wszystkie dane, które podałem doradcy są w 100% zgodne z rzeczywistością.
2. Co mogłoby zaważyć o tym, że bank jednak tego kredytu nie przyzna pomimo "zapewnień" doradcy, że jego zdaniem nie powinno być problemu?
#kredythipoteczny #kredyt #nieruchomosci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: raczej nie, dobry doradca będzie korzystał z tych samych wytycznych z których korzystają banki do wyliczenia zdolności.
Bank udzieli kredytu
@mirko_anonim: Jak doradca nie jest p----------y to ta zdolność nie będzie się bardzo różnić.
@mirko_anonim: No musiałoby to być coś gubego,
2. Jak nie jeden bank to drugi. Wartość nierucha też jest ważna. Operaty moga być zaskakujące.
@mirko_anonim: Obliczenie są wykonywane bezpośrednio w systemach bankowych, więc nie ma żadnych różnic.Trzeba jednak zwrócić uwagę na to, że zdolność kredytowa