Wpis z mikrobloga

@ricardo
Dla tych co kupili mieszkania/domy na terenach zalewowych po 2000 roku zdecydowanie ani grosza z publicznych środków.

Potem może będziemy sponsorować protezy ludziom co z ciekawości ręce wsadzali w piłę tarczową?
  • Odpowiedz
@ricardo infrastruktura - tylko na to powinny iść środki z pomocy centralnej, cała reszta niech się odbudowuje z odszkodowań (jak się ubezpieczyli), środków własnych i samorządowych (jeśli sąsiedzi płacący podatki zadecydują tak, jako elektorat)
  • Odpowiedz
@onomatopejusz: co jeszcze trzeba sprawdzać przed kupnem mieszkania? Czy użyte pręty zbrojeniowe spełniają normy? Czy aby przypadkiem jakiś idiota nie pozwolil postawić bloku na poligonie wojskowym? W normalnym cywilizowanym kraju jeżeli coś się buduje to znaczy, że nie jest na terenie zalewowym, bo teren zalewowy przepada przy wydawaniu wuzet… wróć - planu miejscowego, bo takiej patologii jak wuzetka cywilizacja nie zna.

To nie nabywcy tych mieszkań są winni tylko pazerny
  • Odpowiedz
@loginnawykoppl
Chyba sobie żartujesz.
Kupujesz nieruchomość za dorobek życia, lub w kredycie na całe życie i mówisz że sprawdzenie czy jest to teren zalewowy co zajmie kilka minut jest zbyt dużym wysiłkiem

Poza tym deweloper zazwyczaj wydaje takie oświadczenie/informacje przed podpisaniem umowy deweloperskiej, ale kto by czytał ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@revente
Wróć do mojego pierwszego wpisu i zapoznaj się z kontekstem wypowiedzi.
Jeszcze jak rozumiem ludzi co tam mieszkają całe życie, tak zupełnie nie rozumiem tych którzy podejmują to ryzyko po akcji z 1997 jakby miało nigdy nie nastąpić ponownie.
  • Odpowiedz
@onomatopejusz: nie tylko teren zalewowy. Jest pierdyliard czynników których przykłady podałem wyżej. Jak się blok zawali bo deweloper przycebulil przy konstrukcji budynku a inspektor budowy „nie zauważył” to też moja wina bo powinienem się znać na budowlance? Takie gadanie jedyne co robi to usprawiedliwia dewelopersko-Urzędnicza mafię. Jak sobie kupię mieszkanie z dozywotnikiem wpisanym w KW to owszem, moja wina. Ale jak kupię mieszkanie które nie powinno powstać to wina tych,
  • Odpowiedz
@loginnawykoppl
Tańcz sobie sam z chocholem którego stworzyłeś.

Ja nie zamierzam wchodzić w taka polemikę, gdzie ja napiszę że ludzie nie powinni wsadzać widelca w gniazdko bo to niebezpieczne, a ty przychodzisz i piszesz że co jak nie będzie uziemienia i będzie przebicie i ktoś dotknie kranu i go i tak porazi...
  • Odpowiedz
@loginnawykoppl

@onomatopejusz: oświadczenie że postawił blok który co 20 lat będzie pod wodą? Ciekawe, jakiś przykład tego oświadczenia?

Może źle to nazwałem nadając temu nazwę oświadczenie.
Jest to albo informacja albo w prospekcie informacyjnym, albo w podlinkowanym pozwoleniu
  • Odpowiedz
@onomatopejusz: ludzie będą na reddicie tygodniami dyskutować ile setnych FPS więcej wyjdzie w kanter-strajku jak podkręcą pamięć i i zmniejszą timingi, ale żeby dokonać jakiś risercz czy kupować Apartament od dewelopera DZIURA W DUPIE SP. Z O.O. na inwestycji ZŁOTA WENECJA Z MALOWNICZYM WIDOKIEM NA RZEKĘ 50M DO PLAŻY BLISKO CENTRUM OSTATNIE SZTUKI, to to już nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz