nadzorować akcję na szczeblu państwowym, razem z ministrem decydować w jaki region wysłać to a w jaki tamto
@Zuzka_z_Bornholmu: a jakie kompetencje ma Tusk do decydowania o tym, jak ma przebiegać taka akcja? On tam w ogóle nie jest do niczego potrzebny, w ogóle się nie powinien wychylać w tym momencie, a ludzie którzy tego od niego oczekują to debile.
@Zuzka_z_Bornholmu: oj trzeba przypomnieć, że o polityce nie można zapominać nawet w takich przypadkach. A weź skrytykuj tuska to zlecą się jego fanatycy i zaczną p---------e, że jesteś pisiorem, konfiarzem, szurem itd xD
@Zuzka_z_Bornholmu: A jak robią to przy każdej innej okazji to cię nie brzydzi? Bo wiesz dosłownie każda aktywność, każdy protest, każda inicjatywa, każde rozpoczęcie budowy czegoś, odbiór itd. łączy się z polityką i opisami. Obecnie nawet to. że trawa jest przy drodze wycinana na wiosnę, żeby nie było buszu wiąże się z nagonką polityczną, albo wycięcie drzew przy drodze aby nie stanowiły niebezpieczeństwa Nie jest to wybiórcze, ze np. jedna
@Zuzka_z_Bornholmu: Jeżeli polityk pojawia się na miejscu to znaczy że tak naprawdę w tym aktualnym kryzysie nie decyduje, mało tego - wręcz nie powinien o czymkolwiek decydować, bo jest jakimś tam premierem, a nie specjalistą od czegokolwiek.
@Zuzka_z_Bornholmu: w tej sytuacji to akurat jak się nie obróci to doopa z tyłu. Przyjedzie to będą gadać "a na chuy ty tu nam potrzebny?". Nie przyjedzie to będą gadać "uuu pan Tusk ma nas w doopie no fajnego premiera mamy nie ma co" Ot Polska ¯\(ツ)/¯
@Zuzka_z_Bornholmu: A jakby nie przyjechał, to byłoby gadanie "a gdzie Tfusk, gdzie premier, gdzie un jest, znowu nas folkdojcz porzucił itp.". Przyjeżdża- źle, nie przyjeżdża- też źle. Nigdy ludziom nie dogodzisz.
@Zuzka_z_Bornholmu: przypomniała mi się kampania prezydencka z 2010r. i jak Jarosław Kaczyński pojechał oglądać budowę wałów przeciwpowodziowych. Oczywiście nie pełnił wtedy żadnej funkcji w Państwie. Mogę się mylić, ale chyba On lub inny kandydat przekazał ileś tam czarnej folii budowlanej. Mi byłoby wstyd tak naiwną pokazówkę robić....
@Zuzka_z_Bornholmu: a jakie kompetencje ma Tusk do decydowania o tym, jak ma przebiegać taka akcja? On tam w ogóle nie jest do niczego potrzebny, w ogóle się nie powinien wychylać w tym momencie, a ludzie którzy tego od niego oczekują to debile.
Zwykłe zagranie polityczne.
A jak robią to przy każdej innej okazji to cię nie brzydzi?
Bo wiesz dosłownie każda aktywność, każdy protest, każda inicjatywa, każde rozpoczęcie budowy czegoś, odbiór itd. łączy się z polityką i opisami.
Obecnie nawet to. że trawa jest przy drodze wycinana na wiosnę, żeby nie było buszu wiąże się z nagonką polityczną, albo wycięcie drzew przy drodze aby nie stanowiły niebezpieczeństwa
Nie jest to wybiórcze, ze np. jedna
źródło: de49c8ccf6a151c0f95efec6a549cd9f51e6815c7e9ad02a13179dce7032337f
PobierzJeżeli polityk pojawia się na miejscu to znaczy że tak naprawdę w tym aktualnym kryzysie nie decyduje, mało tego - wręcz nie powinien o czymkolwiek decydować, bo jest jakimś tam premierem, a nie specjalistą od czegokolwiek.
@voldi: brzydzi, ale tutaj ten PR jest kosztem ludzkiego życia
Ot Polska ¯\(ツ)/¯
Nie ma w Polsce partii, która nie robi polityki na powodzi.
Mogę się mylić, ale chyba On lub inny kandydat przekazał ileś tam czarnej folii budowlanej. Mi byłoby wstyd tak naiwną pokazówkę robić....