Aktywne Wpisy
Vamyss +663
Ale jestem w-------y, prowadzę JDG jako ratownik medyczny. Chciałbym etat no ale niestety pogotowia w Polsce nie chcą ich tak łatwo rozdawać, a przynajmniej w moim regionie.
Ubrania robocze kupuje sam
Cały sprzęt - stetoskop, latarki diagnostyczne, latarki do pracy etc kupuje sam
Kursy
Ubrania robocze kupuje sam
Cały sprzęt - stetoskop, latarki diagnostyczne, latarki do pracy etc kupuje sam
Kursy

Unifokalizacja +76
#kpo wygląda na to, że będą kontrole i to takie po których będą odbierane środki jeśli ktoś przycwaniakował. Akurat jeśli chodzi o dotacje unijne to rząd może żądać zwrotu. To nie jest tak, że jeśli dotacja została przyznana to klamka zapadła.
W tej chwili nie mam na kogo głosować ale widzę jedną różnicę: przynajmniej obecni podali wiadomość publiczną żeby wszyscy się dowiedzieli i będą odbierać cwaniakom dotacje. Poprzednio grube miliardy
W tej chwili nie mam na kogo głosować ale widzę jedną różnicę: przynajmniej obecni podali wiadomość publiczną żeby wszyscy się dowiedzieli i będą odbierać cwaniakom dotacje. Poprzednio grube miliardy

Szczerze to dzisiejsze zarobki są dziwne, pomijając branże w której się pracuje to rozstrzał jest gigantyczny. I jeśli ktoś nie ogarnął sobie podwyżki x2 w stosunku do tego co zarabiał przed 2020 to relatywnie zarabia duzo mniej - bo mniej wszystkiego może za to kupić. Wiekszość produktów (od spożywki, przez usługi, używane auta, mieszkania, wycieczki itp) podrożała minimum x2, czasem x4 i więcej. Ludzie tego nie widzą bo np. wiele produktów ma zmniejszoną gramaturę i licząc za kg czy litr wychodzi o wiele drożej. znam wiele osób które dostały jakieś minimalne podwyżki i zarabiają grosze. Pensja 10,15k która niedawno robiła wrażenie teraz już na nikim nie robi, tym bardziej w dużym mieście to powoli staje się minimum, żeby móc jako tako funkcjonować.
#gorzkiezale #praca
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
tym zepsiłeś baita...
2.5k wynajem
1k jedzenie
500