Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pytanie do osób na #b2b, ile zazwyczaj czekacie aż firma opłaca waszą fakturę?

Pytam, bo dotychczas miałem tak w dwóch miejscach, że bez znaczenia jaki miałem termin płatności za fakturę w umowie to płacili do 2-3 dni po jej wysłaniu. Teraz jestem w nowej kontraktornii i dostałem ostatnio maila z prośbą o poprawienie faktury, bo z automatu dałem 14 dni terminu płatności, a przecież w umowie mam 21 i co ja sobie myślę. I faktycznie, dzisiaj 10 dni i nadal bez przelewu.

I zastanawia mnie, które podejście jest popularniejsze.

#programowanie #programista15k #pracait

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Kiedy dostajesz płatność za fakturę?

• Szybko, max kilka dni 41.1% (44)
  • Pod koniec terminu płatności 58.9% (63)

Oddanych głosów: 107

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: czytamy umowy chłopie, maksymalny akceptowalny termin to 14 dni, i to tak aby nic nie blokowało możliwości wystawienia faktury ostatniego dnia poprzedniego miesiąca
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Firma chciała podpisac ze mną 30 dniowy termin, wynegocjowałem 14 dni, płaciła po 18-20 xD. Po 3 notach wystawionych po 70EUR zaczeli płacic po ok 10 dniach od wysłania faktury i zapłacili te 210EUR ekstra
  • Odpowiedz
estem w nowej kontraktornii i dostałem ostatnio maila z prośbą o poprawienie faktury, bo z automatu dałem 14 dni terminu płatności, a przecież w umowie mam 21

@mirko_anonim: może janusz dostaje pieniądze za nic, ale przynajmniej końcowy robol dostaje pieniądze z uzbieranych pieniędzy, żeby nie musiał czekać na to, żeby kontraktowania dostała przelew z firmy docelowej. A nie, czekaj .... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz