Aktywne Wpisy

chlopiec_kucyk +47
#alkoholizm #pytaniedoeksperta #wykop30plus
Witam Was Mirasy. Zwracam się do Was z pewnym pytaniem, jestem 32 letnim alkoholikiem (ostre chlanie i piekielne zjazdy a nie piweczka były), który od pół roku jest trzeźwy jak niemowlę.
Mam od miesiąca pewne objawy - bezsenność, i to nie taka, że snuję się zmęczony, śpię na siłę 3 max 4 godziny na dobę i resztę dnia i nocy chodzę nakręcony jak
Witam Was Mirasy. Zwracam się do Was z pewnym pytaniem, jestem 32 letnim alkoholikiem (ostre chlanie i piekielne zjazdy a nie piweczka były), który od pół roku jest trzeźwy jak niemowlę.
Mam od miesiąca pewne objawy - bezsenność, i to nie taka, że snuję się zmęczony, śpię na siłę 3 max 4 godziny na dobę i resztę dnia i nocy chodzę nakręcony jak
źródło: 1000008906
Pobierz

Dlaczego niektórzy uważają mnie za mamisynka? Zdarzyło mi się to usłyszeć kilka razy w życiu wprost lub pośrednio, głównie w młodości.
Fakty są takie, że mam swoje życie, zainteresowania i nie pytam rodziców o zgodę (chyba że dotyczą wspólnych finansów, które jeszcze mamy ale powoli będą wygasać), rzadko jeździłem do domu na studiach, byłem również zs granicą, prałem sobie sam xd, często rodzice nie wiedzieli o moich różnych planach, problemach.
Pewnego dnia gdy umawialiśmy się ze znajomymi na wyjście, mówiłem ze tez nie wiem czy dam radę, bo może będę miał wyjazd do domu. Koleżanka się zdenerwowała i mówi że zostaw już tą mamę i chodź z nami, kiedy to im wiecznie nie pasowało kiedy ja mogłem iść. Były tez podobne do tej sytuacje. Obecnie nawet w pracy, w formie żartobliwego pytania, czy zabrania mi czegoś mama, etc. Rzadko ale raz czy dwa miało to miejsce. Jestem raczej miły dla innych i jak mówią nie to szanuję to. Z drugiej strony potrafiłem zwyzywać gdy ktoś mi przerywał.
O co w tym wszystkim chodzi? Czy dla tych różowych to określenie mamysynkowania stało się jakąś kartą przetargową w konfliktowych rozmowach ? A dla tych drugich, w tym wypadku facetów, było zamanifestowaniem pogardy dla stylu życia i wolą obrazy ?
Ludzie ogarnijcie się i nie bawcie w psychoanalizy.
#niebieskiepaski #rozowepaski
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: No to chyba jakoś tak od czasu kiedy homo sapiens był na poziomie szympansa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tez zdarzało się jej mówić o jak słodko ale na zupełnie inne tematy. Także szanownej koleżanki nie rozumiem.
─────────────────────
· Zaakceptował: mkarweta
1. Ludzie uderzają w te punkty, które kogoś bolą.
2. Jakbyś nie chciał z nimi pójść bo wolałbyś zostać w domu to by się śmiali, że jesteś nudziarzem, jakbyś powiedział, że nie możesz bo masz spotkać się z dziewczyną, powiedzieliby, że jesteś pod pantoflem itd.
Czy mam się oburzać i sam stawać się taki jak inni, tzn. obrażać jak mnie obrażają? Bo zastygmatyzować kogoś jest łatwo, wystarczy jedna sytuacja, kolesiostwo i w oczach innych już będziesz kimś innym, niż jesteś.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord