Wpis z mikrobloga

Hej!
Wystartowałem karierę #wislakrakow. Dajcie znać proszę jaka taktyka najlepsza na start i jakie wonderkidy wam udało ściągnąć do 1 ligi polskiej. Dziekuje!

• 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jackieboy na nic ci wonderkidy bo zaraz ci ktoś ich podkupi za frajer a jak nie to grajki wymuszą transfer i zarząd sprzeda wbrew woli. Czy dalej tak jest nie wiem. Kiedyś ściągnąłem Julio Pleguezuelo i z marszu dobrze grał. Problem w tym że to było jeszcze w eklapie i fm19
  • Odpowiedz
@jackieboy: @JackBauer666 Jak grałem w fm21, to nie miałem problemów z transferami.
W sensie zarząd mi nie przeszkadzał. Jeżeli gość będzie dobrze prowadził klub, czyli będzie wygrywał i awansuje do ekstraklasy, to na bank zarząd nie podejmie decyzji o sprzedaży zawodników. Obcy klub musiałby wyrzucić około 20 milionów zł, żeby zarząd wbrew menadżerowi sprzedał piłkarza.
Jeżeli awansuje, to w takiej sytuacji może też przekonać zarząd żeby nie sprzedawał piłkarza,
  • Odpowiedz
@jackieboy: na tym poziomie raczej nie ma pewniaków, musisz sam skautować i szukać po niższych ligach w Polsce, w Hiszpanii, po Czechach, Ukrainie itp. Ja jak gram klubem z małą ilością kasy to filtruje zawodników po wieku (np. do 20) i średnia ocen powyżej 7,5. W ten sposób możesz trafić kogoś kto gra w juniorach i kręci dobre liczby
  • Odpowiedz
@Reiter1906 jeszcze nigdy nie udało mi się zrobić ultimatum, po prostu wywalali mnie na ryj mimo że coś zwojowalem w ligach, pucharach. Jak se zrobię PA200 to bardzo ciężko mi zatrzymać młodych. Ja to przedłużam kontrakty w edytorze o 10 lat np. to może są nowe opcje negocjacji bo najwięcej w ostatnich latach grałem w FM19. Jak nie było dawniej agentów lub pojawiali się ale nie za często i dało się
  • Odpowiedz
@JackBauer666: Ja nie mówię o ultimatum.
Możesz do zarządu zgłaszać różne prośby np. zwiększenie liczby scoutów, rozbudowa stadionu, zwiększenie budżetu płacowego, nowy kontrakt itp. Opcji jest mnóstwo.
Na niektóre zarząd się nigdy nie zgodzi lub będziesz musiał grać dziesiątki sezonów np. rozbudowa stadionu w Wiśle Kraków. Nie ma takiej potrzeby, bo stadion Ci się nie będzie zapełniał co mecz i nie będzie na to nigdy kasy, wykupić od miasta też
  • Odpowiedz
  • 0
@jackieboy dopiero 3 sezon zacząłem xd.
W 1 awans do ekstraklasy. Jako bieniaminek wygrany dublet i rozpocząłem walkę o Lm. Narazie zlałem Ludogorca w 2 rundzie .
U mnie świetnie sobie radzi Krzyżanowski. Zarząd mi go sprzedał za 5 baniek euro, na szczęście jest na powrotnym wypożyczeniu u mnie. Rodado, Sapala, Starzyński, Duda czy Chelmecki wystarczą na 1 ligę i ekstraklase.
  • Odpowiedz
  • 0
@jackieboy Dopiero zacząłem, ale będę miał fazę grupową Ligi Konferencji, bo w pierwszym meczu baraży u siebie rozbiłem Rijekę 5:0. xd Rodado w samej lidze ma chyba 8 goli na 7 meczów, ale w tym połowa z karnych. Jak masz w bazie danych takiego Kosowianina Blendi Idrizi się zowie, jest na wolnym transferze, to go bierz. Śmiga na skrzydle aż miło.
  • Odpowiedz
  • 0
@jackieboy Pobrałem uaktualnienie na ten sezon, choć tam jest błąd, bo Wisła gra od 2 rundy eliminacji Ligi Konferencji, a nie od 1 rundy eliminacji Ligi Europy.
  • Odpowiedz
@jackieboy:

Skończyłem wczoraj po 40 godzinach pierwszy sezon.
- Co ze swojej strony polecam to jak najszybciej pozbyć się tych wysokich płac typu Goku,Sobczaki,Bashe czy Żyro. w Ich miejsce najlepiej wypożyczyć kogoś proponowanego za skautów często podobne umiejętności to 3x niższa płaca.
- Ściągnąć Starzyńskiego z wypożyczenia - dobry zawodnik i rozwiązuje problem zawodnika u21 w razie kontuzji.
- Wprowadzić do pierwszego składu Krzyżanowskiego+ od siebie polecam Alexa Bugaja. To da łącznie 4
Poykov - @jackieboy: 

Skończyłem wczoraj po 40 godzinach pierwszy sezon.
- Co ze swo...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz