Wpis z mikrobloga

Szukam hostingu na stronę WWW. Miałem w HostingHouse.pl ale podnieśli ceny 10x więc xD. Potrzebuję minimalnego hostingu, to jest wizytówka firmy, statyczna strona, kilka MB treści, bez e-maila i innych cudów, chciałbym SSL, średnio kilka odwiedzin dziennie.

Więc potrzebuję minimalnego hostingu z SSL, ale chciałbym żeby to było pewne i łatwe w obsłudze (czyli nie OVH ze swoim UXem....). Szukam czegoś 50-100zł/rok. Koniecznie f-vat. Znalazłem domenomania.pl, VH.pl, etc... Nie chcę się wbić na minę typu home.pl 50zł/rok ale kolejny 800zł...

Coś polecicie albo odradzicie? #hosting #seo #domeny
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kwanty: Polecam seohost.pl jestem zadowolony. Mają od razu ofertę płacisz tyle samo za pierwszy raz i odnowienia. A nie że pierwszy rok 1 zł a potem miliony monet( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Masz tam darmowy SSL (lets encrypt) jak potrzebujesz, mają tanie odnowienia domen i co najważniejsze szybką pomoc techniczną.

Jakbyś się decydował, to możesz (jeśli chcesz, będę dzięki temu też miał taniej za swój hosting) użyć
  • Odpowiedz
  • 0
Widzę, że ceny są dość podobne: ~100zł za hosting + domena + pomoc za przeniesienie strony + bonus za pierwszy rok :-) Dzięki za promki :-)
  • Odpowiedz
Hostuje na seohost z 20 stron klientów od małych po wielkie, hosting jak hosting ceny praktycznie jak u konkurencji ale to czym mnie miło zaskakują i co mnie trzyma u nich to wsparcie technicznie, pomoc jest do kilku h angażują się i dbają o klienta. Więc polecam, czego nie polecam to hostingu na wenet xd
  • Odpowiedz
@kwanty Cześć, zapoznaj się z naszą ofertą https://hostido.pl/polecam/WYKOP

Normalne stawki, wszystko jasne na początku a nie przy przedłużeniu ;) o tego najtańsze przedłużenia domen .pl (i nie tylko) wśród firm hostingowych.
PS. Migrujemy bezpłatnie od obecnego dostawcy. Migrację możemy wykonać w ciągu 24 godzin.
PS 2. Wybierając ofertę sprawdź dokładnie na jakich dyskach jest hosting i jakie parametry bezpieczeństwa oferuje, czy nie są ukryte na stronie.

Z linkiem wyżej lub kodem
  • Odpowiedz
  • 0
Do wizytówki statycznej nie dawaj się miras naciągać na jakikolwiek płatny hosting. "Cloudflare pages" wygooglaj, jest za free (bez reklam oczywiście).

@ameb: To też ciekawa opcja :) ale dla firmy +50zł rocznie za hosting to są grosze a będę miał wszystko w jednym miejscu i jakoś poczucie że będzie łatwiej zarządzać :-) Jakbym dla siebie prywatnie to pewno bym uprawiał cebulę ;)
  • Odpowiedz
  • 1
Skontaktuj się z nami telefonicznie – popatrzymy na Twoją usługę i sprawdzimy, czy możemy Ci zaoferować jakieś inne rozwiązanie. Możesz też napisać do nas na priv.

@hostinghouse_pl: To ja właśnie od was uciekam xD. W zeszłym roku było 40zł brutto/rok a teraz 750zł... i łaskawie 20% zniżki :-) Do mojej wizytówki to ja nie potrzebuję "nowoczesnego i szybkiego serwera" ta strona pewno w cache siedzi bo zadbałem o to, żeby
  • Odpowiedz
@kwanty: To kup sobie domenę w cloudflare i wszystko tam trzymaj - będziesz miał hosting, będziesz miał dynamic dns (i w ogóle, całą strefę możesz tam trzymać). Cdn też, a content będzie serwowany w mgnieniu oka, gdziekolwiek użytkownik by się na świecie nie znajdował, bo mają oni ogromną sieć. Przez to, że jest to gigant, będziesz miał lepszy uptime i prędkości niż w dowolnym hostingu w Polsce pewnie.
Ale to
  • Odpowiedz
  • 0
To kup sobie domenę w cloudflare i wszystko tam trzymaj - będziesz miał hosting, będziesz miał dynamic dns (i w ogóle, całą strefę możesz tam trzymać). Cdn też, a content będzie serwowany w mgnieniu oka, gdziekolwiek użytkownik by się na świecie nie znajdował, bo mają oni ogromną sieć. Przez to, że jest to gigant, będziesz miał lepszy uptime i prędkości niż w dowolnym hostingu w Polsce pewnie.

Ale to proponuję do tego konkretnie
  • Odpowiedz