Wpis z mikrobloga

Tusku na konferencji pedzioł, że "na 0% czeka dużo młodych ludzi" XD

Panie Tusku nie to hasło, "polskie rodziny". Akurat jeśli chodzi o "młodych" to ten program jest dla nich strzałem w pysk i nikt w tej grupie na niego nie czeka. Program ma polegać na tym, że zarobione janusze z co najmniej 3 dzieci kupią sobie kolejne mieszkanie za 800k na 0% pod najem.

#nieruchomosci #polityka
mickpl - Tusku na konferencji pedzioł, że "na 0% czeka dużo młodych ludzi" XD

Panie ...

źródło: kredyt0

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Program ma polegać na tym, że zarobione janusze z co najmniej 3 dzieci kupią sobie kolejne mieszkanie za 800k na 0% pod najem.

@mickpl: Deweloperom zalegają duże mieszkania, segmenty, bliźniaki, domy, etc. Trzeba upłynnić towar, bo na BK2% były za drogie.
  • Odpowiedz
  • 19
Deweloperom zalegają duże mieszkania, segmenty, bliźniaki, domy, etc. Trzeba upłynnić towar

@Yuri_Yslin: Dokładnie tak XD Ktoś sprawdził, że wśród rodzin z 3 i więcej dzieci jest najwięcej najzamożniejszych gospodarstw domowych, a sama grupa liczy ponad milion gospodarstw. Dlatego ściągnięto jeszcze limit dochodów i nieposiadania mieszkania. 800k na 0%, 400k komercyjnego i zaległa oferta pięknie się upłynni.
  • Odpowiedz
@acpiorundc: To że zrobili 180 stopni co do tego czym miał być ten ich program to wiem. Ale też znam typ człowieka jakim jest Tusk i jednak zawsze trzeba się po nim spodziewać jakiegoś szachrajstwa. Szczególnie że za BK2% pisowskim głosowali.
  • Odpowiedz
@mickpl ja mam 4 dzieci i chętnie kupię mieszkanie dla nich w stolicy mieszkanie. Jesli mam milion dochodu rocznie to łapie sie na ten program? Musi byc do 800k, tak? Trochę mało
  • Odpowiedz