Aktywne Wpisy
malypirat +272
nie mogę jak oni razem wyglądają - bardziej jak matka z synem XD
_e_l_o_ +103
kolega z 30 lat doświadczenia w IT, doktoratem, pracą w 3 FAANG, kilkoma udanymi firmami nie może znaleźć roboty jako programista nawet jak oferuje, że to on będzie płacił za możliwość pracowania, it's over... #programista15k #pracait #pracbaza
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli nie, to nie jest to atak PERSONALNY.
Jakiś gówniarz stwierdza, że pisanie niewybrednych słów o wandalach narusza regulamin serwisu i tak nie wolno. No to w dupie mam tej serwis.
Siedzę tu od 2007 roku. Setki razy widziałem posty o "upadku wykopu" czy wojny z moderacją. Ale jesteśmy w miejscu, które bardziej się troszczy o przestępce niż ofiarę. Jeśli piętnowanie wandalizmu wykracza poza regulamin serwisu, to ja pieprzę taki serwis.
Konta nie usuwam, bo mam tu trochę kontaktów, ale dodawanie tu jakiejkolwiek treści nie ma sensu. Miałem bordo przez chyba 10 lat. Mogę powiedzieć cytując @m__b że współtworzyłem ten serwis. Ale naprawdę nie mam już ochoty. Żeby napisać więcej musiałbym użyć słów, które mieszczą się w katalogu "słów zakazanych".
#wypok #wykop #moderacja #moderacjacontent #oswiadczenie #gorzkiezale #nikogotonieobchodzi
Komentarz usunięty przez moderatora
@Iudex: może i piętnowanie wandalizmu jest słuszne, ale z cytowaną hipotezą to jednak popłynąłeś. Obrzucenie werbalnym łajnem wyborców jednej partii, nauczycieli języka rosyjskiego z południowo-wschodnich dzielnic Poznania czy otyłych kanarów po pięćdziesiątce też przecież nie wskazuje jednego, konkretnego podmiotu ataku, ale nadal może być atakiem personalnym. SJP PWN definiuje jasno: «dotyczący osoby lub osób». Wytłusciłam to, czego próbujesz niezauważać.
Wyzywanie czyjejś matki od różnych rzeczy też smrodki zostawiają, pomimo że to jest atakowanie.
Co tam panie moderator, może to ty jesteś tym wandalem i dlatego wziąłeś to tak do siebie?