Wpis z mikrobloga

I'm out. Wrzuciłem wczoraj zdjęcie pięknej kamienicy we #wroclaw, której mur pobazgrano sprayem i post został skasowany przez moderację. Mam wrażenie, że ktoś tu nawet nie rozumie własnego regulaminu. Napisałem co sądzę o takich ludziach, a post poleciał ponieważ zdaniem moderacji jest to "atak personalny".

Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli nie, to nie jest to atak PERSONALNY.

Jakiś gówniarz stwierdza, że pisanie niewybrednych słów o wandalach narusza regulamin serwisu i tak nie wolno. No to w dupie mam tej serwis.

Siedzę tu od 2007 roku. Setki razy widziałem posty o "upadku wykopu" czy wojny z moderacją. Ale jesteśmy w miejscu, które bardziej się troszczy o przestępce niż ofiarę. Jeśli piętnowanie wandalizmu wykracza poza regulamin serwisu, to ja pieprzę taki serwis.

Konta nie usuwam, bo mam tu trochę kontaktów, ale dodawanie tu jakiejkolwiek treści nie ma sensu. Miałem bordo przez chyba 10 lat. Mogę powiedzieć cytując @m__b że współtworzyłem ten serwis. Ale naprawdę nie mam już ochoty. Żeby napisać więcej musiałbym użyć słów, które mieszczą się w katalogu "słów zakazanych".

#wypok #wykop #moderacja #moderacjacontent #oswiadczenie #gorzkiezale #nikogotonieobchodzi
Iudex - I'm out. Wrzuciłem wczoraj zdjęcie pięknej kamienicy we #wroclaw, której mur ...

źródło: temp_file3228799643542880693

Pobierz
  • 91
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1200
@Iudex: przecież moderują zazwyczaj jakieś ulomy bez szkoły, sfrustrowani nieudacznicy, albo gówniarze, nikt kto osiągnął w życiu zawodowym cokolwiek nie trwoni czasu na bycie moderatorem na jakiejś stronie internetowej XD
  • Odpowiedz
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby.

@Iudex: może i piętnowanie wandalizmu jest słuszne, ale z cytowaną hipotezą to jednak popłynąłeś. Obrzucenie werbalnym łajnem wyborców jednej partii, nauczycieli języka rosyjskiego z południowo-wschodnich dzielnic Poznania czy otyłych kanarów po pięćdziesiątce też przecież nie wskazuje jednego, konkretnego podmiotu ataku, ale nadal może być atakiem personalnym. SJP PWN definiuje jasno: «dotyczący osoby lub osób». Wytłusciłam to, czego próbujesz niezauważać.
  • Odpowiedz
@Iudex: a ile razy obrsrałkowe modki odrzucały zgłoszenia, pomimo że też zawierały słowa z tej czarnej listy.
Wyzywanie czyjejś matki od różnych rzeczy też smrodki zostawiają, pomimo że to jest atakowanie.
  • Odpowiedz
@Iudex: Ogólnie banowanie w internecie za wyzwiska to jakieś nieporozumienie. Jeżeli ktoś kogoś wyzwie od debila to jest to tylko jego zdanie, i nie musi kogoś obrazić, chyba że ten ktoś czuje się wewnętrznie debilem, ale to oznacza że obrażający ma rację. Co innego nękanie.
  • Odpowiedz
@Iudex: mi bana na miesiąc dali. Wrzucilam znalezisko z radia zet gdzie było napisane, że podatek wchodzi od 1 listopada 2024, później radio Zet zmieniło na 1 stycznia 2025, a moderator stwierdził, że manipuluje faktami więc na 30 dni zawiesza konto.
  • Odpowiedz
via Android
  • 8
@Kj5s6f2dk7s54o Liczba mnoga lub pojedyncza nie ma tu nic do rzeczy. Wymieniasz kompletnie inne przykłady, czyli grup z którymi można się utożsamiać i do których przynależność się deklaruje. A żeby personalnie zaatakować wandala, to trzeba by go wskazać palcem.
  • Odpowiedz