Aktywne Wpisy
Mój syn właśnie został zawieszony w prawach ucznia i szczerze, nie mogę uwierzyć w powód. Podobno przyłapali go na 'praktykowaniu nekromancji' - chciałbym, żeby to był żart. Szkoła wpadła w panikę, kiedy odkryli, że robił jakieś małe 'rytuały' podczas przerw. On i jego koledzy czytali jakąś księgę zaklęć, którą znaleźli w internecie. Potem próbowali 'przywrócić do życia' klasowego chomika, który zmarł w zeszłym miesiącu. Jasne było trochę dziwnie widzieć to kółko, które
domkasromka +4
#hotelparadise tak trochę zejście z tematu. Które, akcje najbardziej zapadły wam w pamięć z poprzednich sezonów, zarówno te śmieszne jak i jakieś draki. Mi się właśnie przypomniał fastiwal płaczu w piątym sezonie jak Kuba zaczął płakać, a cała reszta za nim.
Małżeństwo z dzieckiem które płaci aktualnie 3200 za mieszkanie chce mieć coś swojego.
Przecież wzrost ceny mieszkania o te 40 tys ich wali w sytuacji kiedy tyle zaoszczedzą xD
Ten program to dla nich zbawienie xD
Poproszę o realne pomysły i rozwiązania
#kredythipoteczny #kredyt2procent #nastart #nieruchomosci #koalicjadeweloperska
Piorytetem jest długotrwałe obniżenie inflacji i stóp procentowych tak, by każdy mógł skorzystać, a nie jednorazowy populistyczny zastrzyk dla grupy wybranych.
@PogromcaPISu: żadnych dopłat. Tylko normalna oferta kredytów hipotecznych ze stałym oprocentowaniem przez cały okres trwania kredytu, jak jest w cywilizowanych krajach. Czyli np. 4-5%, a nie 10% jak u nas, które może się zmienić z roku na rok.
@PogromcaPISu: pilnowanie celu inflacyjnego, ograniczanie socjalu i drukwania pustego pieniądza.
No i nie każdy musi mieć własne mieszkanie w centrum Wawy, niektórych na to zwyczajnie nie będzie stać.
@PogromcaPISu: No z części popytowej - zupełnie nic. Zaś z części podażowej dałoby się pewnie d-----ć jakimiś kreatywnymi podatkami co by to rentierzy z 20 nieruchami się musieli pozbyć tak z kilkunastu z nich ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PedzacaGuma: To byłby bardzo niebezpieczny precedens i w zasadzie koniec wiarygodności Państwa Polskiego.
To by było coś w stylu że przechodzisz na emeryturę a po 3 latach mówią: nie
PS. Ciekaw jestem jak maja się umowy do bankructwa Państwa - jeśli stanie się niewypłacalne jak np.