Aktywne Wpisy
Czy za 3-5 tys. da się kupić jakieś auto w które nie będzie trzeba władować 20 tys. w naprawę, żeby przeszło przegląd? Na jakie modele zwracać uwagę (zarówno pod kątem pozytywnym ale i też negatywnym).
Moje wymagania:
- radio
- klimatyzacja
- oszczędny silnik
Moje wymagania:
- radio
- klimatyzacja
- oszczędny silnik
Kearnage +128
Dyskutując o tym z elektrykiem na tym etapie namówił mnie na wypuszczenie kabli z podłogi (około 10 cm od ściany) i docelowo schowania ich w maskownicy jak na zdjęciu w prawym dolnym rogu. W niej zostawia się zapas przewodu więc podczas podnoszenia biurka maskownica się ‘prostuje’.
Teraz jednak zastanawiam się, czy to rozwiązanie jest rzeczywiście estetyczne i nie jest to przerost nad treścią. Zbieranie się kurzu, zaczepianie nogą, itp. Na ten moment mogę jeszcze wprowadzić poprawki i do głowy przyszło mi po prostu zrobienie zwykłego gniazdka zaraz pod blatem, skąd podłączyłbym listwę i ukrył w ‘koszyczku’ pod biurkiem. Mam nadzieje, że wyraziłem się w miarę jasno ;) Jakieś przemyślenia? Ktore rozwiązanie lepsze? Które zastosowaliście u siebie? A może w ogóle w inną stronę pójść?
#budujzwykopem #remontujzwykopem #budowadomu #programista15k #pracazdalna #biuro #mieszkaniedeweloperskie
Pewnie układ się nie zmieni póki to biurko ale jakby co to by pozostawało albo ukrycie tego przewodu za czymś albo skrócienie przy podłodze i zaślepienie
Ja bym raczej nie szedł w kable w podłodze.
Jeśli w przyszłości będziesz chciał przesunąć biurko zostanie Ci gniazdko na podłodze.
Dalej przy mycia, woda ktora może się tam odkładać z czasem może doprowadzić do puchnięcia paneli.
I ogólnie estetyka do mnie nie przemawia.
Ja bym wybrał gniazdko ma ścianie i poprowadzenie przewodów w maskownicy.