Aktywne Wpisy
sebek_r +498
Komentarz do tego, że Volvo chce fabrycznie ograniczyć prędkość w swoich samochodach. Nazywanie "mentalnymi niewolnikami" ludzi, którzy chcą bezpiecznie poruszać się na drogach xD Chcesz jeden z drugim sobie p-----------c to wypad na tor wyścigowy i parkuj tam swojego gruza bez homologacji, a nie stwarzaj zagrożenie na drogach, gdzie normalni ludzie chcą bezpiecznie podróżować.
#samochody #wypadek #majtczak
#samochody #wypadek #majtczak
fhgd +757
Każdy kto mówi o Pol-exit musi mieć <25 lat i nie pamięta tej chu*ni zanim jak grzyby po deszczu zaczęły wyrastać tablice "dofinansowane z UE". Ja byłem wtedy gówniakiem, ale i tak pamiętam jak wyglądała infrastruktura publiczna, dziurawe drogi i odpadające tynki, gdzie nawet przed szkołą prywatne osoby musiały budować chodnik, bo dzieciaki tonęły w błocie, taka wtedy była nędza XD
#przemyslenia #uniaeuropejska #feels
#przemyslenia #uniaeuropejska #feels
Daje mi to do myślenia że eldorado w IT wciąż jest, ale w innych branżach i trochę mam wyrzuty sumienia że zapakowałem się w Javę gdzie ludzie walili oknami by się przebranżowić, bootcampy, studenci i tak dalej. Jest dla mnie jeszcze jakiś ratunek ? Ja z kolei czuję że jestem jednym z wielu pajaców w Javie, łatwym do zastąpienia zasobem, gdzie jest wyścig szczurów. Do tego jestem popychadłem w Sprintach.
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java
jak źle trafisz, to jesteś
@Krolik: zarabiasz 90k miesięcznie?
Jak Cię scrum master teraz dociska to zobaczysz co to znaczy presja jako „devops” w toksycznym środowisku
W skrócie to jako człowiek orkiestra będziesz j----y z góry do dołu za błędy innych, twoich poprzedników i twoich przełożonych XD
O dyżurach on-call nawet nie wspomnę
@Ksiega_dusz: Już nie ma dla Ciebie ratunku. W twoim wieku nie można się już nic nowego nauczyć, ani nic zmienić. Pozostaje ci przeczkać te kilkadziesiąt lat do śmierci tu gdzie jesteś.