Aktywne Wpisy

WielkiNos +107
źródło: temp_file3706475944364210757
Pobierz
zolnierzzezmechu +409
źródło: 1000046527
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file3706475944364210757
Pobierz
źródło: 1000046527
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Hello,
jestem drugi meisiac w duzym znanym korpo i jest tutaj strategia pchania wsyztskiego do mastera, a pozniej jest z tego wydzielana wersja. Zadnego git flow, jechanka do mastera. Okrutnie mi to nie lezy, ale czy spotkaliscie sie z tym ? czy to jest red flag?
#programista15k #programowanie #it
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Żeby nie być gołosłownym, że to nie jest podejście dla juniorów obrazek poniżej i link do pierwszego z brzegu artykułu. Nie polecam szukać opinii na ten temat wśród wykopowych pseudo seniorów xD
https://www.toptal.com/software/trunk-based-development-git-flow
źródło: Untitled
Pobierz@mirko_anonim: to już nie jest modne parę lat xd Jak pierwszy raz zobaczyłem git flow na studiach (2014) rok to nie mogłem uwierzyć, że ktoś autentycznie lubi taki masochizm
@Romska_Palo_Ul_Laputa: przewidywany przebieg spotkania:
- Dzień dobry, dzisiaj przedstawię zalety gitflow
- Dziękuje,
"Macie feature branche? " no nie
I np. teraz ktos podbil Angulara, a mamy monorepo i wszytsko lezy, buildy nie przechodza,
@mirko_anonim: To nie jest problem z praca na masterze, tylko z calkowitym brakiem CI. Taki PR ktory cokolwiek psuje powinien byc automatycznie zablokowany przed merge. Jakis pracowal w gitflow (czego juz nikt praktycznie nie robi) to bys mial dokladnie ten sam problem.
@WyjmijKija: no ale przecież nawet we wstępie podejścia trunk piszą że w mniejszych zespołach (a szczególnie jak masz seniorów co sam wcześniej podkreślałeś) walisz commity bezpośrednio do trunka
dopiero w scaled trunk based masz feature branche i pull requesty