Wpis z mikrobloga

Żona w maju poszła na terapię. Żeby lepiej poznać siebie, poradzić z traumami z dzieciństwa itp. Dwa tygodnie temu uciekła z domu i w 3 rocznicę ślubu powiedziała że chce rozwód. Co za poryte czasy. #zwiazki #terapia #feels
  • 111
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Najgorsze rzeczy, jakie mogą przydarzyć się w związku to:
a) operacja plastyczna, po której żonie uderza woda sodowa i myśli, że teraz jest najpiękniejsza i zasługuje na kogoś więcej;
b) terapia, po której żona "odkrywa siebie na nowo" i za każde swoje skrzywienie zaczyna winić bliskich, tylko nie siebie.

To pierwsze znam z doświadczenia. Moja była wyleczyła skoliozę i nagle poczuła, że może mieć każdego.
  • Odpowiedz
@rvek często jest niestety tak że Panie terapeutki (nie mówię że wszystkie) które szukają sobie stałego zarobku rozbijając czyjś związek, a kobieta kobiecie umie wyjaśnić że problem jest facet. Naprawdę niewiele trzeba żeby zmanipulować kobietę i doprowadzić do rozstania. Potem taka kobieta przecież nie zrezygnuje z terapii od razu szczególnie jak będzie trzeba pomóc świeżo upieczonej wyzwolonej kobiecie w pierwszych krokach nowego życia.
I jak coś to nie jest są sytuacje
  • Odpowiedz
ponoć ludzie dzielą się na tych co byli na terapi i na tych co powinni, w której jesteś grupie?

@Lemurbb: Na tych, którzy mają bekę z niedorozwojów i frajerów xD

A słowo "terapia" odmieniamy z dwoma "i". Terapii. To Ty jej potrzebujesz.
  • Odpowiedz
@Kreskowka tak ja potrzebuje, jestem zatem niedorozwojem w twoim mniemaniu bo chce coś zmienić na lepsze. A co do Grammar nazi. Poproszę o wzór na maciez trzeciego stopnia cwaniaczku mały, albo o algorytm frezowania helikalnego wgwintu calowego w sinumeric :)
  • Odpowiedz
@m4tw4w:

Naprawdę niewiele trzeba żeby zmanipulować kobietę i doprowadzić do rozstania

Z tak podatnymi na sugestie kobietami i tak nie warto się wiązać, chyba że samemu to wykorzystujesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lemurbb:

A co do Grammar nazi. Poproszę o wzór na maciez trzeciego stopnia cwaniaczku mały, albo o algorytm frezowania helikalnego wgwintu calowego w sinumeric :)

Ała, czytanie tego fizycznie boli, straszny cringe. Jak ktoś poprawia twoją ortografię to raczej powinieneś podziękować albo po prostu to olać, a nie wyskakiwać "jaki to ja nie jestem mądry tylko inaczej" i pytać o jakieś specjalistyczne rzeczy, gdzie znajomość polskiej ortografii to poziom szkoły
  • Odpowiedz
@Kreskowka: widzisz komentarz, że jakiś gościu i jego żona obydwoje poszli na terapię. Co w Twoim życiu poszło nie tak, że pierwszą Twoją myślą jest wyzwanie od zjebów jakiegoś randoma w necie?
Czyżby to nie pasowało do obrazu świata i związków, który powstał w twojej głowie na podstawie wpisów na wykopie? Żebyś tylko potrafił dostrzec w jakim gównie żyjesz...
  • Odpowiedz
Bo ja patrzac po znajomych to moze jednemu na 10 pomogla, reszcie utwierdzilo w ich s----------u.

@loczyn: mam wrażenie, że już masz odpowiedź i mojej nie potrzebujesz, ale z mojego otoczenia na mniej więcej 10 osób terapia nie pomogła dwóm (jedna przerwała w trakcie, drugiej terapeuta zasugerował wizytę u psychiatry i leki), kilku osobom, w tym mi, rozwaliła mózg i bardzo odmieniła życie. W sensie nie tylko same spotkania z terapeutą, ale chodzi o cały proces terapeutyczny, jaki temu towarzyszył.

Jak wyglądała wasza
  • Odpowiedz
Twoją myślą jest wyzwanie od zjebów jakiegoś randoma w necie?

@NieBendePrasowac: Bo to internet i mogę :) Trzeba być z------m, żeby chodzić na terapię. To chyba oczywiste? Ktoś n--------y nie chodzi na terapię, bo nie jest z-----y.
  • Odpowiedz
@Vanderwill: byś się zdziwił. Często się im uleje między wierszami albo masz takich co rozumy pozjadali i właśnie będą ci mówić. Ja trafiłem dwa razy na babę redpilla i wszystko kręciło Się wokół jej poglądów.
  • Odpowiedz