Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Walczę ze sobą aby pójść na #psychoterapia Nawet raz się już zapisałem, ale po dłuższym namyśle odwołałem wizytę. Po prostu nie widzę w tym sensu. Co ona mi może dać? W najlepszym wypadku po prostu pozwoli pogodzić się z moim losem, w najgorszym przepiszą mi leki które co najwyżej sprawią, że będę wegetował do końca życia. Podświadomie już się poddałem, tylko nie potrafię jeszcze się z tym pogodzić. Po prostu nie widzę w tym wszystkim sensu. Nic się nie zmieni, bo jakby miało to już dawno by się zmieniło. Jaki jest sens dalej próbować? No właśnie, nie ma.

#terapia #psychologia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Idź i zobacz jak to jest. Przynajmniej będziesz mógł pisać, brałem leki, byłem na terapii, nic mi nie pomogło. Teraz już nie ma ratunku.
  • Odpowiedz
Co ona mi może dać? W najlepszym wypadku po prostu pozwoli pogodzić się z moim losem,

to bardzo dużo bo nie cierpisz >.>

w najgorszym przepiszą mi leki które co najwyżej sprawią, że będę wegetował do końca życia

psychoterapueta nie jest lekarzem i nie może zapisywać leków.

nie,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
perfekcyjny-opiekun-44:

Co ona mi może dać?

@mirko_anonim: udowodniono naukowo, ze psychoterapia zmienia architekture mózgu (dzięki rezonansom magnetycznym) czym ma właściwie większy wpływ
  • Odpowiedz
w najgorszym przepiszą mi leki które co najwyżej sprawią, że będę wegetował do końca życia.

@mirko_anonim: psychoterapeuta nie przepisze ci leków, tylko psychiatra

Po prostu nie widzę w tym sensu. Co ona mi może dać? W najlepszym wypadku po prostu pozwoli pogodzić się z moim losem,

@mirko_anonim: zrozumienie siebie, powodów swoich zachowań czy stanów, często jest jedynym możliwym krokiem który pozwoli ci pójść dalej w życiu. Najgorzej to
  • Odpowiedz