Wpis z mikrobloga

@bartd: zależy, jeśli interesuje ciebie papierek bez patrzenia na zakres ubezpieczenia, to skorzystaj z pierwszej lepszej porównywarki, jeśli ważny jest dla Ciebie zakres ubezpieczenia, żeby połowy firm firma nie odmówiła zapłaty to fajne produkty na AllRisku mają np Hestia Compensa Generali PZU Warta (produkty się troszkę różnią od siebie, więc w zależności od potrzeb indywidualnych można coś dopasować).

Jak to kiedyś ładnie usłyszałem, chcesz papier z efektem placebo czy ubezpieczenie
  • Odpowiedz
@bartd: zwróć też uwagę na OC, niektóre TU mają limity % na niektóre zdarzenia. Uważaj też na logikę prawniczą, w tym spójniki łączące poszczególne części zadania przykładowe słowa (lub, albo, bądź)
  • Odpowiedz
@bartd:
Dobra jakość: All Riski w PZU, Generali, Inter Risk, Warcie.

Umiarkowana jakość: All Risk w PKO Ubezpieczenia - zakres jest wyraźnie gorszy niż w wyżej wymienionych, ale jest nadal w miarę dobry moim zdaniem. Jednocześnie jest też sporo taniej (nawet o 30-40%)
  • Odpowiedz
@bartd: z "tanich" sam nic lepszego niż PKO nie znalazłem. Tylko trzeba wziąć wariant Super albo Pro (Pro lepszy), bo ten najtańszy ma gorszy zakres. Główne wady to lipne zasady ubezpieczenia budynków gospodarczych / budowli itp. - "zwykły" dom jest ubezpieczony sensownie, ale jak masz jakieś dodatkowe budynki na działce to już słabo je obejmuje.

Ja ubezpieczałem mieszkanie, więc tego problemu nie było. Różnica była na tyle duża między moim
  • Odpowiedz