Wpis z mikrobloga

ktoś mi wytłumaczy dlaczego mimo SPRZECIWU znacznej części społeczeństwa, KTOŚ nadal debatuje nad wprowadzeniem kredytu 0%? to jest k---a jakiś absurd

#nieruchomosci #policja
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Cza by twitter grzać

@Tagliacozzo: na nic więcej raczej nie liczyłbym, także polecam wszystkim srać chamowi na profilu twitterowym itd, to prędzej do niego dotrze
  • Odpowiedz
@spieshy: Wykop to nie jest znaczna czesc spoleczenstwa :) Generalnie ludzie z dwojka dzieci pewnie by chcieli dostac taki kredycik na mieszkanie a to, ze wykopki przegrywy bezdzietni sie na to nie lapia to nic. Oni napewno zrobili badania spoleczenstwa przed wprowadzeniem tego na sile i musi sie im to oplacac sondazowo, ze ida w tym kierunku.
  • Odpowiedz
@spieshy Bo mamy obecnie rząd ekspertów i specjalistów i żaden plebs o nie błękitnej krwi nie będzie mówił im jak mają rządzić
  • Odpowiedz
@michal-glus1000: To co przytoczyłeś w żaden sposób nie tłumaczy, ile osób jest przeciwko dopłatom do kredytów. Mogą być osoby, które popierają różne formy wsparcia i aktywności państwa (budownictwo państwowe, dopłaty do kredytów i inne formy wsparcia). Tak samo pewnie jest duża grupa osób neutralnie nastawiona do jednej, czy drugiej formy. To jest właśnie problem, że nie przeprowadzono do tej pory odpowiedniego sondażu, który pokazałby ile jest faktycznie przeciwników danej opcji,
  • Odpowiedz
@spieshy: bo nie mamy państwa obywatelskiego, w ktorym obywatele by dysponowali vetem ustawodawczym, inicjatywą ustawodawczą czy wiążącymi referendami bez względu na frekwencję. Bez tego raz na cztery lata daje nam się namiastkę pozoru, że coś możemy zmienić przy urnach.
  • Odpowiedz
@spieshy: Mnie zastanawia gdzie wszyscy byli przy wprowadzeniu kredytu 2% ?
Gdy tłumaczyłem koledze że to Debilny program to na mnie patrzył jak na gościa z innej planety.
  • Odpowiedz
@spieshy: po pierwsze żyjesz w bańce informacyjnej jesli myślisz, że większa część kucow na wykopie to większa część społeczeństwa.

Po drugie tak właśnie działa ustrój demokratyczny. Jeżeli cześć społeczeństwa chce czegoś, a druga nie chce to się debatuje czy to zrobić.
  • Odpowiedz
@mk321: przede wszystkim na twitterze. I dość aktywnie udzielam się w wyszukiwaniu kontentu, wypowiedzi ministrów, pisaniu wezwań o udostępnienie informacji publicznej etc - od począątku sprawy.

I o ile nawet uwierzę w to że stary dziad na wsi bez dostępu do neta ten program popiera bo ekonomie rozumie na poziomie ameby a na X nie siedzi, o tyle reszta (budowlańcy, bankowcy, korposzczury) na X są. I wiesz co?

Z czasu
  • Odpowiedz
@Martwy_stwor: człowieku, świat na X się nie kończy. Na X siedzą co najwyżej jakieś menadżerki, a nie budowlańcy. Na jednego menadżerka na X przypada 50 budowlańców popierających program. Widać jak bardzo jesteś w swojej bańce "w wyszukiwaniu kontentu, wypowiedzi ministrów, pisaniu wezwań o udostępnienie informacji publicznej". Wejdź na grupy na Fb gdzie siedzą Grażyny i Janusze.
  • Odpowiedz